L’Arnau de Vilanova estrena una nova consulta liderada per llevadores

L’Arnau de Vilanova estrena una nova consulta liderada per llevadores

L’Hospital Universitari Arnau de Vilanova estrena una nova consulta liderada per llevadores | LleidaDiari.cat

El servei d'Obstetrícia de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova ha estrenat aquesta setmana una nova consulta perquè les dones que es troben en la fase final del seu embaràs puguin –de manera voluntària– comentar i consensuar amb una llevadora de l'equip assistencial de la sala de parts el Pla de naixement del seu fill o filla, un document on s'expressen les preferències i expectatives envers l'atenció durant el procés del part.

 

El document, disponible en aquest enllaç, es lliura a totes les embarassades a través de les llevadores de l'atenció primària (en la visita de la setmana 25 d'embaràs) perquè puguin reflexionar i omplir-lo a casa. L'objectiu de la nova consulta de l'Arnau de Vilanova és solucionar possibles dubtes i inquietuds de cara al part. El Pla de naixement implica que la gestació és considerada de risc baix o mitjà. Així i tot, també es podrà adaptar a les necessitats dels parts d'alt risc.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

Es tracta d'un document flexible, que s'intentarà respectar en la mesura del possible. Això no obstant, cal tenir en compte que qualsevol alteració de la normalitat o imprevist clínic pot fer que canviï la manera d'actuar que s'hi havia establert, sempre informant-ne prèviament.

 

El Pla de naixement inclou cinc grans apartats

El Pla de naixement inclou cinc grans apartats: atenció durant el part, puerperi immediat, alimentació del nounat, atenció i cures, i altres necessitats. Pel que fa a l'atenció durant el procés del part, l'embarassada pot especificar les preferències relacionades amb l'acompanyament, l'espai físic, el material de suport, el període de dilatació, el monitoratge, l'administració de fàrmacs, l'alleugeriment del dolor o les preferències en cas de cesària, entre altres.

 

Marta Simó, cap del servei de Ginecologia i Obstetrícia, i Anna Monsó, supervisora de parts, expliquen que, amb aquesta nova consulta, l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova fa un pas més per millorar l'atenció a les embarassades, fent-les partícips de la presa de decisions sobre el seu procés de part, tot seguint les directrius del Departament de Salut en aquest àmbit. L'Hospital Universitari Arnau de Vilanova atén una mitjana de 2.300 parts cada any.