Les àrees de farmàcia de 2 hospitals lleidatans obtenen una important certificació ISO

Imatge de l'equip de farmàcia del Santa Maria premiat

Pel seu compromís en la seguretat dels pacients i en la millora contínua dels processos assistencials | LleidaDiari.cat

El Servei de Farmàcia i les Unitats de Dietètica de l'Hospital Universitari Santa Maria de Lleida i de l'Hospital Comarcal del Pallars han obtingut recentment la certificació ISO 9001:2015 de gestió de qualitat, pel seu compromís en la seguretat dels pacients i en la millora contínua dels processos assistencials.

 

El certificat és vàlid per al servei d'atenció farmacològica, nutrició clínica i dietètica, gestió de casos medicinals, docència externa i gestió de la competència.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

Formada per professionals de diferents línies assistencials de la medicina

Per la seva banda, la Comissió de Farmacoterapèutica de Gestió de Serveis Sanitaris, empresa pública que gestiona l'Hospital Universitari Santa Maria i l'Hospital Comarcal del Pallars, també ha rebut el mateix certificat ISO 9001:2015.

 

Aquesta comissió, que està formada per professionals de diferents línies assistencials de la medicina, la infermeria, dietètica, qualitat, direcció mèdica i farmàcia, porta a terme la selecció de teràpies, medicaments i nutrició a fi d'obtenir la màxima eficàcia, eficiència i seguretat en l'ús terapèutic d'aquestes. L'any 2008, la Comissió de Farmacoterapèutica va obtenir la certificació 9001:2008, sent una de les primeres de l'Estat espanyol a acreditar-se.

 

El Santa Maria redueix un 80% les transfusions de sang en operacions de pròtesi de genoll i maluc

Els Serveis d'Anestesiologia i de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de l'Hospital Santa Maria han reduït un 80% les transfusions de sang en operacions de pròtesi de genoll i de maluc gràcies a un programa únic a Lleida.

 

Va començar el 2014 amb l'objectiu de buscar una millor recuperació del pacient, tot minimitzant l'impacte de la cirurgia, ja que les transfusions de sang poden augmentar les complicacions postoperatòries. Aquest hospital pràctica de mitjana unes 400 cirurgies protètiques de genoll i maluc anuals, la majoria en pacients d'edat avançada amb artrosi. Amb aquest programa, s'ha passat de demanar unes 800 bosses de concentrat d'hematies al Banc de Sang i de Teixits cada any a demanar-ne només un 20% per a pacients complexos.

 

També et poden interessar…