Sense Categoria

Busques pis? Apuja el preu de l’habitatge en tota l’eurozona

LleidaDiari
  • juliol 8, 2022
  • 2 min read

El preu de l'habitatge a la zona euro durant el primer trimestre d'aquest any va pujar un 9,8% respecte al mateix període de l'any anterior, quatre dècimes més que el quart trimestre de 2021. Pel que fa al conjunt de la Unió Europea (UE) l'encariment va ser del 10,5%, també quatre dècimes més que el trimestre anterior, segons dades publicades aquest divendres per l'Eurostat.

 

Per l'eurozona, aquest és l'increment més gran en l'Índex de Preu de l'Habitatge des del 2005, quan es van començar a recollir dades. Tenint en compte el total de països de la unió, per trobar una dada més elevada cal remuntar-se al quart trimestre de 2006. Comparat amb l'últim trimestre de l'any passat, els pisos es van encarir un 1,7% a la zona euro i un 2,1% a la UE.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

El preu de l'habitatge a la zona euro puja un 9,8% el primer trimestre de l'any | LleidaDiari.cat

 

La pujada de preu de l'habitatge va ser generalitzada

La pujada de preu de l'habitatge va ser generalitzada a tots els països de la UE i disset d'ells van registrar increments superiors al 10%. Els augments de preus més elevats es van produir a la República Txeca (24,7%), Estònia (21%) i Hongria (20,6%). Per contra, Xipre (1,1%), Finlàndia (4,3%) i Itàlia (4,6%) van marcar les menors pujades del trimestre. A Espanya, els preus de l'habitatge van registrar un augment del 8,5%, mentre que a Alemanya van pujar fins a un 12%. A França, els habitatges es van encarir un 7,1% durant el primer trimestre de l'any.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *