Aproven el projecte de l’equipament per allotjar temporers a Pardinyes

La Junta de Govern Local de Lleida ha aprovat aquest dilluns de forma definitiva el projecte bàsic i executiu de l'Equipament Comunitari per a Múltiples Usos (ECMU), un cop ha conclòs el període d'exposició pública sense que s'hagin presentat al·legacions en contra de l'aprovació inicial el mes de juliol i després de desestimar les dues al·legacions presentades contra l'enderroc de dues antigues sitges.

 

L'ECMU es destinarà durant l'estiu a l'allotjament de temporers que busquen feina a la campanya de la fruita i, durant la resta de l'any, com a allotjament d'urgència, per a estades limitades de col·lectius diversos o emergències estacionals, entre d'altres. Un cop enllestits aquests tràmits ja es pot procedir a la licitació de les obres.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

Imatge virtual del nou alberg de Pardinyes

Aproven el projecte de l'equipament per allotjar temporers a Pardinyes | LleidaDiari.cat

 

Sessió extraordinària

La Junta de Govern, reunida aquest dilluns en sessió extraordinària, ha aprovat de forma definitiva el projecte d'enderroc de dos immobles de les antigues sitges Senpa, al carrer Oriol Martorell 2-8, que és necessari per a deixar llest el solar per a fer possible la construcció de l'ECMU, que s'ubicarà al carrer Xavier Puig Andreu 7-9. En aquest cas, s'havien presentat dues al·legacions, per part de la Institució de Ponent per la Conservació i l'estudi de l'Entorn Natural (IPCENA) per l'Organització de Veïns de Pardinyes (Orvepard), que han estat desestimades de forma íntegra.

 

Paral·lelament, s'ha tramitat l'acceptació de la concessió demanial administrativa per a l'ús privatiu del domini públic de l'espai de les sitges, atorgada per part de la Generalitat de Catalunya que és la propietària de l'espai. La concessió es fa de forma gratuïta, per un període de 75 anys i afecta dues finques amb una superfície total de 2.893 metres quadrats.

 

Seu Vella

A més dels expedients relatius al projecte de l'ECMU, la Junta de Govern ha aprovat també de forma definitiva el projecte bàsic d'intervenció arquitectònica al Baluard de Louvigny i el projecte executiu de la Fase I de la reconstrucció del tram de muralla esllavissat comprès entre el Baluard de la Reina i el Baluard de Louvigny. Aquesta actuació permetrà arranjar l'espai que va resultar danyat en l'esllavissada que es va produir al mes d'abril de l'any passat. La previsió és que les obres, que compten amb finançament conjunt de Paeria i Generalitat, es puguin iniciar a la tardor.