Societat

Aproven el permís per dol gestacional i per regles doloroses per al personal de la Generalitat

En el cas de les menstruacions que afectin la salut caldrà presentar només una declaració responsable

Marta Romera
  • octubre 25, 2022
  • 2 min read
Aproven el permís per dol gestacional i per regles doloroses per al personal de la Generalitat

El Govern ha aprovat aquest dimarts el permís per dol gestacional i per regles doloroses per al personal de la Generalitat. El Consell Executiu ha ratificat les mesures de conciliació familiar i laboral vinculades als drets sexuals i reproductius acordades el passat 6 d’octubre a la Mesa General de Negociació dels empleats públics.

 

Així, les persones progenitores que hagin patit una pèrdua gestacional entre la setmana 6 i el dia 179 de la gestació tindran dret a un permís de 3 dies hàbils. A més, en el cas de les menstruacions doloroses, les dones es podran absentar un màxim de vuit hores mensuals recuperables en els quatre mesos posteriors. Caldrà únicament una declaració responsable.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

El permís per dol gestacional afecta les pèrdues que es produeixen abans del sisè mes d’embaràs, que no estaven cobertes fins ara amb els permisos ja existents. S’hi podran acollir tant la persona gestant com l’altra persona progenitora, al marge de l’estat civil, o un familiar fins al segon grau de consanguinitat o afinitat de la persona gestant.

 

D’altra banda, en el supòsit de menstruació o climateri amb afectació a la salut i el benestar, les absències s’hauran de justificar únicament mitjançant una declaració responsable, que es tramitarà de manera telemàtica.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *