Diverses apps d’Apple, sota sospita per furts a través de subscripcions ocultes

Alertan de apps fraudulentas en la tienda de aplicaciones de Apple.

Alerten d'apps fraudulentes a la tenda d'aplicacions d'Apple que no deus descarregar. | CatalunyaDiari.cat

 

Milers d'usuaris d'Apple han volgut denunciar la presència, a 'Apple Store', d'unes aplicacions que s'instal·len als nostres mòbils i que sense notificar, donen per fet que acceptem una subscripció que ens cobra per l'ús de la mateixa. 

 

D'aquesta manera, els desenvolupadors d'aquest tipus d'aplicacions pirates han buscat la manera idònia de poder enginyar una nova estafa i tenir presència a un dels espais de descàrregues més segurs de la telefonia mòbil, com és el cas de l'App Store d'Apple. Els 'hackers', ofereixen en aquest tipus d'apps un suposat servei prèmium, amb més opcions d'ús i més serveis.

 

Des de la direcció d'Apple, així mateix, treballen per eradicar unes aplicacions que poden comportar furts de fins a 134 euros, sense que tinguem coneixement d'aquest pagament.

 

Com funcionen les apps amb les subscripcions fraudulentes

El mètode que utilitzen aquestes aplicacions mòbils és ben senzill: en primer lloc es descarrega l'aplicació i quan hi accedim, ens apareix un d'aquells missatges molests i que, habitualment, intentem evadir-lo saltant la notificació, polsant la tecla d'inici.

 

Doncs bé, és en aquest pas on els desenvolupadors informàtics pirates aprofiten per donar per fet que acceptem la subscripció del servei fraudulent, del suposat servei premium que ens ofereixen, sense que els usuaris en tinguem constància.

 

Segons una publicació de la revista 'Forbes', hi ha serveis d'aquest tipus d'aplicacions que han arribat a cobrar als usuaris fins a 4.600 dòlars l'any. Cada vegada, són més els usuaris que es veuen afectats per aquestes estafes i han denunciat aquest frau a la marca californiana, sol·licitant que siguin eliminades. 

 

Una de las aplicaciones de lector de código QR más denuncidas por los usuarios de Apple es Tinylab.

Una de les aplicacions de lector de codi QR més denunciades pels usuaris d'Apple és Tinylab. | Forbes
 

 

Les aplicacions més sospitoses presents a la tenda d'Apple

Segons els experts en telefonia mòbil, per evitar aquest tipus d'enganys recomanen que dediquem un mínim de temps a llegir les valoracions i comentaris sobre les aplicacions que desitgem descarregar. Si arribem a sospitar d'alguna, harem d'esbrinar si es tracta d'una de les apps que apareix a la llista fraudulenta i procedir a eliminar-la. Per tal d'evitar aquests casos, la coneguda publicació 'Forbes' ha elaborat una llista d'aplicacions que utilitzen trampes per estafar els usuaris:

 

Weather

(13a en ingressos a la categoria de Temps) Té una versió de 19.99 euros l'any i altra de 3,99 euros per setmana.

Spark Wallpaper & Background

Pot subscriure l'usuari, sense que s'assabenti, per 51,99 euros l'any.

Phanced

Varien tres versions de cobrament: 13, 24 i 77 euros.

WhatsIt

Alguns usuaris han patit subscripcions setmanals de 8,49 euros.

Color Your Call

És una de les apps més cares: 134 euros l'any per la subscripció.

BrainPump

Aquesta aplicació mòbil no acaba d'aclarir si cobra de manera mensual o anual als usuaris. Només es sap que cobren 22,49 euros.