La Fecoll recupera l’Aplequet amb la mateixa intensitat d’abans de la pandèmia

La trobada de tardor de les colles de l’Aplec del Caragol de Lleida se celebra aquest diumenge 9 d’octubre als Camps Elisis i ho fa amb èxit de participació amb 75 colles i 3.500 penyistes inscrits.

 

El nou espai lúdic i familiar PromenadeLleida, el ball de vermut Yzaguirre amb l’actuació de l’Orquestra Premium; i el traspàs del planxot de la Ruta Europea del Caragol a la Fête de l’Escargot de Bonpàs, entre les activitats més destacades de la jornada.

Les colles de l’Aplec del Caragol de Lleida tornen aquest diumenge 9 d’octubre, als Camps Elisis, per celebrar l’Aplequet de Tardor. Una convocatòria que «és un èxit de participació» perquè «tal com va passar al maig, Lleida té ganes de festa i aquesta trobada de tardor és una trobada molt familiar que cada cop té més adeptes. De fet, a nivell d’inscripcions, es restitueixen els nivells prepandèmia, amb 75 colles i 3.500 penyistes», explica Ferran Perdrix, president de la Fecoll.

 

I és que aquesta ’39a Trobada de Tardorde les Colles de l’Aplec del Caragol’ torna amb força i amb novetats com l’Espai lúdic familiar que patrocina Promenade Lleida. La zona, oberta d’11.30 a 14 hores i de 16 a 18 hores, ofereix jocs de construcció i d’habilitat i l’experiència de l’espectacular Cúpula Leonando Da Vinci de Festa i Fusta.

A més de les tradicionals competicions, es recuperen també els balls de Vermut (13h), patrocinat per Yzaguirre, i el de Tarda(17.20h), tots dos amenitzats per l’Orquestra Premium.

En l’àmbit institucional (12.30h), la Federació de Colles de l’Aplec del Caragol de Lleida (Fecoll) formalitzarà el traspàs del ‘planxot’ (escut que simbolitza la iniciativa) de la ‘Ruta Europea del Caragol’ a la Fête de l’Escargot de Bonpàs (França), que el custodiarà durant el pròxim any. Un acte al qual assisteixen Miquel Pueyo, alcalde de Lleida; i els regidors Antoni Postius, Jordina Freixinet, Fèlix Larrosa i Joan Queralt; Pere Gil, coordinador de la ruta; i el mateix Ferran Perdrix, en nom de les colles de l’Aplec.