Neix l’Aplec Cooperatiu, una nova xarxa d’entitats de la ciutat de Lleida

Diferents entitats i cooperatives de Lleida s’han agrupat per crear l’Aplec Cooperatiu, la xarxa d’entitats de l’Economia Social i cooperativa, un projecte d’intercooperació per tal d’enfortir l’enxarxament i impulsar el sector cooperatiu a la ciutat. Impulsat per Stagelab SCCL, la Companyia de Comediants la Baldufa SCCL, La Fundació Orfeó Lleidatà, Mangrana Cultura Contemporània SCCL, La Maleta Creativa SCCL, Obrint Portes SCCL, Habitatges Cooperatius la Closca SCCL, Associació Esportiva la Cristaleria, Responent Facto, cooperativa REM, Growords Serveis Lingüístics i Revalorem, el projecte ha estat subvencionat per la Generalitat de Catalunya en el marc de la convocatòria per a Projectes Singulars de promoció de l’economia social.

L’objectiu de l’Aplec Cooperatiu és desenvolupar accions que contribueixin a la promoció i difusió de l’Economia Social i Solidària a la ciutat de Lleida, mitjançant l’enxarxament i la intercooperació de les entitats que en formen part, en sectors claus com la cultura, la producció i el consum agroecològic, la masoveria urbana i la tecnologia.

 

El projecte té la voluntat de donar visibilitat a les experiències existents de l’Economia Social i Solidària, difondre el model cooperatiu i sensibilitzar, crear nova activitat econòmica al sector, generar nous llocs de treball per a col·lectius vulnerables, consolidar els projectes socioeconòmics que en formen part i crear una nova cooperativa del sector tecnològic.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

L’Aplec Cooperatiu es va presentar oficialment dissabte 11 de març a la seu de la cooperativa Obrint Portes dins del marc de la 1a JornadESS i va comptar amb la presència de representants de les cooperatives i administracions que donen suport al projecte.

 

Un dels Projectes Singulars del Programa d’Economia Social de la Generalitat

L’Aplec Cooperatiu és un dels Projectes Singulars reconeguts des del Programa d’Economia Social del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat. Els Projectes Singulars tenen per objectiu generar ocupació a través de la creació de nous projectes empresarials, noves línies de negoci, noves empreses, nous mercats, en el marc de l’economia social i cooperativa i aprofitant oportunitats estratègiques del mateix sector d’activitat, o del territori. Durant els cinc anys d’impuls dels Projectes Singulars, s’ha donat suport a 358 projectes, que han comptat amb la participació de més de 1.000 entitats col·laboradores.