Edició 2020

Apareixen pintades al municipi de Foradada acusant l’Ajuntament de «racista»

  • març 12, 2019
  • 3 min read

Una de les pintades aparegudes a Foradada acusant de “racista” l'Ajuntament | LleidaDiari.cat

 

El municipi de Foradada (Noguera) es va llevar aquest dilluns amb diverses pintades en què s'acusa l'Ajuntament de «racista». Les pintades han aparegut després que el consistori hagi plantejat dubtes sobre el trasllat de 32 menors estrangers no acompanyats (MENA) a la casa de colònies de Salgar, que s'habilitaria com a centre d'acolliment.

 

Actualment aquests menors es troben en una altra casa de colònies de Vilanova de Meià (Noguera), la qual que no pot acollir-los durant la Setmana Santa i l'estiu. La casa de colònies de Salgar, situada al municipi de Foradada, té una capacitat per a una cinquantena de persones.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Imatge de la casa de colònies de Salgar

Imatge de la casa de colònies de Salgar | LleidaDiari.cat

 

Una de les pintades aparegudes a Foradada

Una de les pintades aparegudes a Foradada que acusen de “racista” l'Ajuntament | LleidaDiari.cat

 

 

Guerra de pintades a Bellpuig

El mes de juliol de l'any passat, Bellpuig va viure en menys de quatre dies tres pintades diferents en una tanca publicitària en desús que està ubicada al costat de l'N-II, a la sortida del municipi, a la comarca de l'Urgell. Si el primer cap de setmana, La Rubinada, el Casal Popular Independentista de Bellpuig, de la mà dels Comitès en Defensa de la República (CDR) de Lleida, pintaven un gran mural en el qual es podia llegit el lema «Fem República» i una estelada, un dels murals per la república catalana més grossos de Ponent, amb una extensió superior als 470 metres quadrats, dos dies més tard apareixia pintada a sobre una bandera espanyola. Els seus autors van borrar en una nit l'estrella de l'estelada i van pintar dos línies vermelles al damunt, creant així la bandera espanyola sobre el text.

 

A través del seu compte de Twitter, el CDR denunciava el matí següent l'atac i assegurava noves accions per eliminar la bandera espanyola. En aquest sentit, feia una crida a la participació de voluntaris, al no disposar dels mateixos mitjans que l'anterior vegada. I així va ser. Membres del Comitè de Defensa de la República de Bellpuig van repintar de nou el mural. De moment, es va recuperar l'estrella de l'estelada i es van anant pintant les línies vermelles de groc, per tapar la bandera espanyola. No obstant, segons van avançar, la idea era pintar-lo de nou perquè recuperi el seu estat inicial. Després de diversos mesos, desconeixem quin és l'estat actual del mural.

 

Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.