Sense Categoria

L’aparcament de les pistes d’esquí de Tavascan compta amb noves paraallaus

LleidaDiari
  • octubre 11, 2021
  • 2 min read
L’aparcament de les pistes d’esquí de Tavascan compta amb noves paraallaus

Les tasques de col·locació de noves barreres paraallaus al talús de l'aparcament de l'anomenada Pleta del Prat, a l'estació d'esquí de Tavascan han finalitzat.

 

Els treballs, que van començar el juny passat, han comportat una inversió de 626.000 euros i permeten millorar la seguretat d'aquesta part de l'estació, el funcionament de la qual es veu afectat periòdicament per despreniments de diversa importància.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

Aquesta zona es troba actualment protegida amb barreres paraallaus entre les cotes 2.015 a 1.915 metres, que eviten el desencadenament de despreniments des de les cotes superiors. L'actuació que ara ha finalitzat permetrà evitar allaus més avall de la cota 1.915 metres i que arriben a afectar l'aparcament, situat a la cota 1.805 metres.

 

Situada al municipi de Lladorre, al Pallars Sobirà

L'estació d'esquí i activitats de muntanya de Tavascan està situada al municipi de Lladorre (Pallars Sobirà). Fins a la Pleta del Prat s'accedeix per una carretera asfaltada de prop de 10 quilòmetres de llargada i que passa per l'embassament de Graus i posteriorment per Quanca. Les pistes disposen d'una zona situada a la Pleta del Prat per a la pràctica dels esports d'hivern i activitats de muntanya com l'esquí nòrdic i l'alpí.

 

Durant l'hivern, l'estació de muntanya dona feina (refugi, estació, transport, monitors) a unes trenta persones, la majoria veïns del municipi de Lladorre i rodalies. A peu de pistes, el refugi té una capacitat de cinquanta places, amb un servei de restauració i lloguer de material.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *