Lleida

Anul·len a un acusat de violació una sentència de 6 anys de presó

Tània Sentís
  • octubre 25, 2022
  • 2 min read
Anul·len a un acusat de violació una sentència de 6 anys de presó

El TSJC ha anul·lat una sentència de l’Audiència de Lleida que va condemnar a 6 anys de presó un acusat de violació al considerar que no hi ha prou elements per vulnerar la presumpció d’innocència

Segons fonts properes l’absolució és fruit d’un recurs presentat per Xavier Prats, advocat de l’acusat. El tribunal considera que l’informe dels psicòlegs del Departament de Justícia que van donar credibilitat al relat de la víctima no està reconegut per la “doctrina científica” quan es tracta de persones adultes.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

La sentència que ara ha anul·lat el TSJC és de l’octubre de 2021, quan l’Audiència va dictar 6 anys de presó a l’acusat per un delicte de violació. També se li va imposar un període de llibertat vigilada de 5 anys i una ordre d’allunyament cap a la víctima de 7 anys i una indemnització de 15.000 euros. 

El condemnat i la víctima havien mantingut relacions de forma esporàdica fins que l’abril de 2018, l’home va entrar de matinada per la força al domicili de la dona, on la va violar. La denúncia es va formular un any després dels fets.

Segons el TSJC, en aquest cas, no hi ha prou proves per vulnerar la presumpció d’innocència, ja que l’única prova que constati la violació és la declaració de la víctima, però que aquesta no va denunciar fins al cap d’un any. 

Apunten que la denúncia coincideix en el temps quan la presumpta víctima té coneixement que l‘acusat espera un fill amb la dona i que la denunciant escriu a altres dones demanant que denunciïn l’acusat. “Tot això debilita enormement la fiabilitat” dels fets denunciats, conclou la sentència.

Tània Sentís
Sobre l'Autor

Tània Sentís

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *