El govern espanyol millora les condicions dels antidisturbis desplaçats a Barcelona

Les lliteres on dormien al Bruch

Les lliteres on dormien al Bruc | cedida

 

Tot just fa uns dies, el ministeri de l’Interior enviava a Catalunya uns 600 policies antidisturbis de cara la Diada i la commemoració de l’1 d’octubre. Els agents, instal·lats a la caserna del Bruc, no van tardar a criticar públicament les condicions de la instal·lació, sobretot per les lliteres on havien de dormir.

 

Doncs bé, aquest dissabte ha sortit a la llum que el govern espanyol ha fet cas d’aquestes reclamacions i ha substituït les lliteres per habitacions més grans amb tres llits. Com es pot veure en la imatge que acompanya la notícia, les lliteres estaven agrupades en fileres. Ara, segons diversos mitjans estatals, la cosa ha canviat

 

Habitacions més espaioses per als agents

 

Com es pot veure en la segona fotografia, les condicions laborals són totalment diferents. Els agents, de moment uns vuitanta a l’espera del gruix que encara ha d’arribar, continuen dormint al Bruc, però compten amb noves habitacions, on només hi ha tres llits.

Fonts de la policia estatal asseguren que les noves habitacions estan perfectament condicionades i que compten amb totes les mesures de seguretat per protegir els agents i els vehicles policials. De moment, només hi dormen policies vinguts de Saragossa i La Corunya.

Adéu a les lliteres després de les queixes dels policies desplaçats a Barcelona

Les noves habitacions al Bruc

Les noves habitacions al Bruc | La Razón

 

A finals de setmana, el sindicat Unió Federal de Policia denunciava a les xarxes socials la situació «deplorable» que patien els agents, i ho acompanyaven de fotografies segons ells «en ruïnes i del tercer món». Finalment, les queixes han tingut recompensa.

 

600 policies arribaran a Catalunya abans de dimarts

 

Tot i que ara només són 80, entre avui dissabte i aquest dilluns han d'arribar a Catalunya més de 500 policies de cara la Diada d'aquest dimarts. Fonts policials asseguraven la passada setmana a aquest mitjà que es tracta d'entre 10 i 12 grups d'UIP -integrats cadascun per 50 agents- procedents de diferents direccions i té com a missió la custòdia d'edificis públics i el suport als Mossos d'Esquadra. A més a més, el dimarts 4 de setembre, el Ministeri de l'Interior suspenia fins a mitjans d'octubre la sortida de Catalunya de 300 guàrdies civils que havien demanat el trasllat a altres destinacions de l'Estat.