Societat

Alerta: Problemes per subministrar antibiòtics

Laura Biela
  • gener 26, 2023
  • 1 min read
Alerta: Problemes per subministrar antibiòtics

Els productors d’antibiòtics s’han compromès amb l’Agència Europea del Medicament (EMA, per les seves sigles en anglès) a augmentar el subministrament «les pròximes setmanes i mesos». Després d’una reunió a l’EMA aquest dijous per abordar aquesta qüestió, el regulador europeu diu que les dades traslladades pels estats mostren una «tendència positiva» en alguns països per superar la manca d’antibiòtics, mentre a d’altres es mantenen els problemes de disponibilitat.

 Segons les dades dels estats, el pic d’infeccions, que augmenta la demanda d’antibiòtic, també està previst que comenci a caure «aviat».

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Pel que fa a la flexibilitat autoritzada per l’EMA per fer front a l’escassetat, el regulador europeu considera que ha permès que les autoritats dels països «mitiguin alguns dels problemes d’escassetat». Dins d’aquesta flexibilitat, el regulador europeu ha aixecat les restriccions en alguns medicaments no autoritzats.

Laura Biela
Sobre l'Autor

Laura Biela

Laura Biela Abad (Lleida, 1987). Llicenciada en Periodisme per la Universidad Carlos III de Madrid. Directora de LleidaDiari.cat des de l'any 2017, després que el digital lleidaalminut.com, nascut al 2012, canviés de color i d'imatge per convertir-se en LleidaDiari.cat. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *