Àngel Ros ja és oficialment nou ambaixador d’Espanya a Andorra

Imatge d'arxiu d'Àngel Ros

Imatge d'arxiu de l'encara alcalde de Lleida, Àngel Ros | LleidaDiari.cat

 

Àngel Ros ja és oficialment nou ambaixador d'Espanya a Andorra. Després que aquest dimecres es publiqués la notícia en tots els mitjans de comunicació, no ha estat fins aquest divendres que l'actual alcalde de Lleida ha estat nomenat oficialment pel Consell de Ministres. En les pròximes hores doncs, un cop sigui efectiu amb la publicació del Reial Decret al BOE, el paer en cap haurà de renunciar a l'alcaldia així com a l'acta de regidor de la Paeria.

 

Segons algunes fonts, està previst que Ros presenti la seva renúncia aquest mateix dissabte per escrit, un cop surti publicat al BOE. També està previst que la Paeria celebri un Ple per donar compte de la renúncia de Ros, en un termini màxim de deu dies, tot i que to apunta que sigui durant la propera setmana. Aquesta sessió estarà presidida per Montse Mínguez, primera tinent d'alcalde, que esdevindrà alcaldessa en funcions. Un ple que servirà també per a que Joan Queralt, número 9 de la llista del PSC, prengui possessió com a nou regidor de la Paeria. Queralt va presidir durant els dos primers anys d'aquest mandat la Comissió de l'Horta.

 

Pla mig de l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, amb els tinents d'alcalde Montse Mínguez i Félix Larrosa

Pla mig de l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, amb els tinents d'alcalde Montse Mínguez i Félix Larrosa | LleidaDiari.cat

 

Qui rellevarà Àngel Ros?

Seguidament, i abans dels següents deu dies hàbils, s'haurà de convocar un nou Ple extraordinari per escollir la persona que prendrà el relleu d'Àngel Ros. Tot i que poden optar a l'alcaldia tots els regidors que van encapçalar les respectives llistes electorals, Fèlix Larrosa i Montse Mínguez, els dos a dia d'avui tinents d'alcalde, són els noms que més sonen per ocupar aquest lloc. No obstant, seran els militants del PSC qui prendran la decisió.

 

Fonts del Partit Socialista de Catalunya a Lleida ja han avançat que la formació posarà en marxa els mecanismes previstos per escollir la persona que haurà de prendre el relleu al capdavant de la Paeria. Per això, la militància es pronunciarà en una assemblea, tot i que finalment l'última paraula la tindrà el propi partit, qui acabarà prenent la decisió definitiva.