Àngel Ros: «No canviaria res d’aquests quasi 15 anys però tot té un final»

Àngel Ros signa la renúncia a l'alcaldia de Lleida

Àngel Ros signa la renúncia a l'alcaldia de Lleida | LleidaDiari.cat

 

Àngel Ros ha fet efectiva la renúncia a l'alcaldia de Lleida després de ser nomenat ambaixador d'Espanya a Andorra pel Consell de Ministres. Ros, que s'ha acomiadat aquest dissabte, assegura que «no canviaria per res» tota la tasca d'alcalde d'aquests més de catorze anys. Àngel Ros ha fet un símil futbolístic i ha dit que ja no és l'entrenador de l'equip i que el govern municipal té «banqueta suficient» per tirar endavant un projecte «il·lusionant». En aquest sentit, no s'ha volgut mullar sobre la seva successió i ha assenyalat que li pertoca al partit prendre aquesta decisió. El fins ara alcalde ha estat acompanyat d'alguns membres del seu govern, entre els quals la primera tinent d'alcalde, Montse Mínguez, que passa a ser alcaldessa en funcions i que estava visiblement emocionada i també el segon tinent d'alcalde, Fèlix Larrosa. Tots dos són els candidats amb més números per rellevar Ros al capdavant de la Paeria. Ens els propers dies se celebrarà un ple per acceptar la renúncia de Ros i, posteriorment, se n'ha de convocar un altre per investir el nou alcalde o alcaldessa.

 

El fins ara alcalde de la capital del Segrià ha afirmat que «els moments per marxar tots són bons i tots són dolents» i que aquest ha arribat després de rebre l'encàrrec del ministre d'Exteriors, el lleidatà Josep Borrell i del president espanyol Pedro Sánchez. Àngel Ros ha reconegut que el fet d'esdevenir ambaixador era una «antiga aspiració» que tenia de més jove i que finalment ha pogut veure materialitzada. Pel que fa al seu relleu al capdavant de l'Ajuntament de Lleida, Ros ha remarcat que el govern municipal té «banqueta suficient» per fer un projecte tant «il·lusionant» com el dels últims anys. El socialista ha estat acompanyat en l'acte de renúncia per diversos membres de l'equip govern, entre ells, Montse Mínguez que assumeix l'alcaldia en funcions i el segon tinent d'alcalde, Fèlix Larrosa, els dos principals candidats a succeir Ros al capdavant de la Paeria. En aquest sentit, Ros ha evitat pronunciar-se sobre el seu relleu i ha emplaçat a la militància i al partit a prendre aquesta decisió.

 

«Es parla de pobresa energètica però no de pobresa educativa», ha apuntat. També ha ressaltat que els majors de 65 anys puguin disposar del servei de teleassistència i de transport públic gratuïts. Una de les imatges que ha recordat Ros ha estat la inauguració de l'escola bressol del barri de Balàfia amb l'aleshores president de la Generalitat, Pasqual Maragall. Entre els moments complicats del mandat que li ha tocat viure com alcalde ha esmentat les explosions dels blocs Mariola. Com a assignatures pendents, Ros ha reconegut que s'hauria «pogut fer més» per finalitzar el Pla de l'Estació, la reforma del Parc de les Basses i als barris de la Mariola i el Centre Històric. 

 

Ros ha volgut agrair a tots els regidors dels respectius governs de la seva trajectòria política i també ha volgut recordar els bons moments amb la resta de formacions polítiques amb qui ha coincidit en els seus mandats, a excepció del Comú de Lleida. Ros ha enviat una carta a tots els funcionaris per acomiadar-se i donar-los les gràcies. En els propers dies, l'alcaldessa en funcions Montse Mínguez, haurà de convocar un ple per acceptar la renúncia d'Àngel Ros. En el transcurs d'aquesta sessió també es demanarà la credencial a la junta electoral central del nou regidor socialista Joan Queralt i en els deu dies següents, se celebrarà una sessió extraordinària per escollir el nou alcalde.