Sense Categoria

Àngel Ros encara ‘es presenta’ a les xarxes socials com alcalde de Lleida

Avatar
  • agost 30, 2018
  • 4 min read

Pla mig de l'ambaixador de l'estat espanyol a Andorra, Àngel Ros | LleidaDiari.cat

 

Tothom sap que a Àngel Ros l'apassionava ser alcalde de Lleida. Podies estar més o menys d'acord en la seva política de govern, ara bé, el que estava clar és ser paer en cap li agradava, i molt. I com a mostra, la seva descripció a Twitter. Després d'anunciar-se la seva retirada per a convertir-se en el nou ambaixador d'Espanya a Andorra i, fins i tot, després de la proclamació aquest dimecres del nou alcalde Fèlix Larrosa, Ros encara manté en la seva descripció personal a Twitter el títol «d'alcalde de Lleida».

Imatge del perfil de Twitter d'Àngel Ros

Imatge del perfil de Twitter d'Àngel Ros | @angelrosdomingo

 

  

  

Malgrat que, per als que encara no el coneguin, es presenta com l'encara alcalde de Lleida, Àngel Ros, durant la presentació de les credencials com ambaixador aquest dimecres a la Seu d'Urgell, va assegurar que considera que aquest nou càrrec ha de ser la seva «única prioritat» a partir d'ara, motiu pel qual es planteja deixar de ser el president del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC).

  

  

Tot i que ha reiterat que aquesta és una decisió que prendrà conjuntament amb el primer secretari de la formació, Miquel Iceta, ha afirmat: «Té tota la lògica que la meva única prioritat sigui l'ambaixada d'Espanya a Andorra». Pel que fa al seu successor com a paer en cap, Fèlix Larrosa, que ha estat investit aquest dimecres, li ha volgut desitjar «tot l'èxit», i també al seu equip.

 

Les queixes pel nomenament de Ros

En aquest sentit, cal recordar la queixa de l'Associació de Diplomàtics espanyols (ADE), que representa en l'actualitat a més del 75% del total de membres de la carrera diplomàtica espanyola. L'entitat va expressar la seva «preocupació» pels nomenaments d'Àngel Ros com ambaixador d'Espanya a Andorra, de Juan Andrés Perelló com a ambaixador delegat representant permanent a la UNESCO i de Manuel Escudero com a ambaixador representant davant l'OCDE.

Pla general de l'ambaixador de l'estat espanyol a Andorra, Àngel Ros

Pla general de l'ambaixador de l'estat espanyol a Andorra, Àngel Ros | LleidaDiari.cat

 

En un comunicat, l'ADE va mostrar la seva «disconformitat» amb aquests nomenaments d'ambaixadors denominats «polítics», és a dir, no pertanyents a la carrera diplomàtica, segons apunta l'associació. Davant aquestes declaracions, Ros va assegurar aquest dimecres que aquest és el cop que, després d'un canvi de govern, hi ha menys ambaixadors de fora de la carrera diplomàtica.

 

L'alcalde Fèlix Larrosa

El ple de l'Ajuntament de Lleida ha nomenat aquest dimecres el socialista Fèlix Larrosa alcalde de Lleida per nou vots a favor, un més dels que va aconseguir l'anterior alcalde, Àngel Ros, a la investidura del 2015. Larrosa va obtenir els vuits vots a favor del grup del PSC, més el de la regidora no adscita de Units per Avancar, Rosa Maria Salmerón, que va decidir deixar de formar part del grup municipal del PDeCAT a meitat d'aquesta legislatura. El ja proclamat alcalde de Lleida, va admetre l'herència rebuda de Ros, encara que va anunciar estar obert a nous consensos en els quals «Lleida i els seus ciutadans estaran davant de totes les decisions».

Fèlix Larrosa.

Fèlix Larrosa. | LleidaDiari.cat

 

 

Larrosa es va mostrar partidari del diàleg entre totes les formacions, als que els va oferir «mà estesa» per seguir amb la legislatura. «Jo sóc Fèlix Larrosa, amb totes les meves virtuts i tots els meus defectes. Per això, canviaran les maneres de fer i ofereixo la meva mà a tothom», ha asseverat. Així mateix, s'ha mostrat partidari d'arribar a grans acords entre totes les formacions, «contra més amplis millor».

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *