Sense Categoria

Andorra salva una pacient de coronavirus que la Seu no va poder atendre

Avatar
  • maig 20, 2020
  • 2 min read
Andorra salva una pacient de coronavirus que la Seu no va poder atendre

L'Hospital d'Andorra va salvar-li literalment la vida a una veïna de la Seu d'Urgell infectada per la Covid-19. Segons ha avançat el digital 'Poble Andorrà', l'Emma té 78 anys i va ingressar a l'Hospital de la Seu d'Urgell amb un pronòstic controlat, però amb el pas dels dies, la seva situació va començar a empitjorar.

 

La seva salut era cada vegada més greu i necessitava amb urgència ser intubada. Davant aquest tràngol, els metges de l'Alt Urgell es van posar en contacte amb l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida per tal que poguessin acollir-la en la seva UCI. Això no obstant, la resposta no va ser l'esperada i a causa del col·lapse existent en l'hospital de referència lleidatà, els van informar que havien de prioritzar els pocs respiradors que tenien per als pacients més joves de 70 anys. Mentrestant, la vida de l'Emma s'anava esfumant i la necessitat d'actuar per a salvar-la era urgent.

 

[predef]lleidadiari-grup-de-facebook-598[/predef]

 

La trucada de la salvació a Andorra

Finalment, els metges decideixen trucar a l'alcalde de la Seu i exdirector assistencial de l'hospital, Jordi Fàbrega, el qual va trucar al seu torn al ministre de sanitat andorrà, Joan Martínez Benazet. Va ser en aquesta trucada on estava l'esperança per salvar l'Emma, ja que el ministre andorrà va autoritzar el trasllat de la pacient fins al seu hospital i, en qüestió de minuts, ja estava de camí al país veí. Després d'unes hores crítiques, l'Emma va aconseguir tirar endavant i superar la seva fase més crítica i, una vegada enviada a planta, va tornar a ser traslladada fins a l'Hospital de la Seu des d'on s'ha acabat de recuperar. Allà, a la Seu, la van rebre amb molta alegria. I no era per a menys.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *