Andorra estudia oferir als turistes proves de detecció de la Covid-19

Anlàlisi de mostres de SARS-COV2 en un laboratori

El govern andorrà estudia oferir proves de detecció de la Covid-19 als turistes que visitin el país. | EFE

 

Andorra està estudiant oferir als turistes una prova de detecció de la Covid-19 quan visitin el Principat, segons ha explicat aquest divendres el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, en declaracions als mitjans de comunicació. L'objectiu és «poder garantir a les persones que ens vinguin a visitar la màxima seguretat», ha explicat el responsable de la cartera de Salut del govern andorrà als representants de la premsa.

 

En aquest sentit, Martínez Benazet ha explicat que, d'una banda, estan treballant amb tests ràpids de detecció de l'antigen i, per una altra, es mantenen contactes per a implementar tècniques per a fer cribratges més massius. El ministre de Salut ha manifestat que es tracta d'una proposta que està en fase d'anàlisi, estudiant els mitjans dels quals es disposaria per a poder efectuar les proves als visitants, si es podria oferir a tots o només als que pernoctin al país un mínim de nits.

 

Així mateix, també s'està analitzant com es repartirien els costos de les proves entre els agents econòmics que intervenen en el sector turístic i els mateixos turistes. En aquest sentit, el que està descartat, segons Martínez Benazet, és que sigui l'Estat qui assumeixi aquesta despesa. El titular de Salut ha assegurat que s'està parlant amb tots els sectors econòmics i amb els agents socials, fent un gran treball perquè l'objectiu és «estar previnguts amb el que pugui venir».

 

La situació epidemiològica a Andorra

Martínez Benazet ha actualitzat les dades epidemiològiques, confirmant que des de l'inici de la pandèmia s'han diagnosticat a Andorra un total de 1.215 casos de la Covid-19, dels quals s'han recuperat 928 persones, s'acumulen 53 defuncions i hi ha 234 casos en actiu en l'actualitat.

 

El ministre de Salut ha aprofitat per a informar que des de l'inici de l'emergència sanitària, i fins al 31 d'agost, s'han realitzat a Andorra 15.232 proves PCR, 31.314 TMA —com la PCR però més sensible— i prop de 140.000 test serològics de detecció d'anticossos. «Ho estem diagnosticant tot», ha assegurat Martínez Benazet. En aquest sentit, considera que és necessari mantenir aquestes actuacions controlar la malaltia.