Andorra limitarà a deu persones les trobades de familiars i amics a partir d’aquest dilluns

Imatge de l'aduana d'Andorra.

Imatge de la duana d'Andorra. | LleidaDiari.cat

Andorra restringirà per decret, a partir d'aquest dilluns, les trobades de familiars i amics a un màxim de deu persones. Aquesta serà també la xifra límit que es podrà agrupar en activitats socials, com casaments i comunions. «Sobretot, limitar les relacions socials i restringir-les als més íntims, intentant interaccionar el mínim, això és absolutament necessari perquè no ens obligui a prendre mesures més restrictives», ha assegurat el ministre andorrà de Salut, Joan Martínez Benazet. En les darreres 48 hores s'han registrat 81 nous positius de Covid-19 al Principat, el que fa que situar en 347 el nombre de casos actius al país. D'aquests, n'hi ha tres hospitalitzats a planta i un a la Unitat de Cures Intensives amb ventilació mecànica.

 
 
[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]
 
 
El ministre ha volgut transmetre un missatge de tranquil·litat: «No hem perdut el control, però aquest augment de casos i el meu equip veuen un augment de casos simptomàtics, i això indica que hem d'extremar les mesures de protecció, i hem de veure un senyal amb un cert nivell d'amenaça», ha dit Benazet, per insistir en «demanar a la població que siguin molt prudents».
 
 

Proves de detecció a turistes

Andorra ja va informar a principis del mes de setembre que estava estudiant oferir als turistes una prova de detecció de la Covid-19 quan visitin el Principat, segons va informar el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, en declaracions als mitjans de comunicació. L'objectiu és «poder garantir a les persones que ens vinguin a visitar la màxima seguretat», ha explicat el responsable de la cartera de Salut del govern andorrà als representants de la premsa. En aquest sentit, Martínez Benazet ha explicat que, d'una banda, estan treballant amb tests ràpids de detecció de l'antigen i, per una altra, es mantenen contactes per a implementar tècniques per a fer cribratges més massius. El ministre de Salut ha manifestat que es tracta d'una proposta que està en fase d'anàlisi, estudiant els mitjans dels quals es disposaria per a poder efectuar les proves als visitants, si es podria oferir a tots o només als que pernoctin al país un mínim de nits.

 

Així mateix, també s'està analitzant com es repartirien els costos de les proves entre els agents econòmics que intervenen en el sector turístic i els mateixos turistes. En aquest sentit, el que està descartat, segons Martínez Benazet, és que sigui l'Estat qui assumeixi aquesta despesa. El titular de Salut ha assegurat que s'està parlant amb tots els sectors econòmics i amb els agents socials, fent un gran treball perquè l'objectiu és «estar previnguts amb el que pugui venir».