Amplien les freqüències del bus exprés entre Alpicat i Lleida

Imatge de la presentació

Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

 

La nova línia de bus exprés e4 entre Alpicat i Lleida, que entrarà en servei el 25 de juny, incrementarà les prestacions i les freqüències de la línia actual que enllaça ambdues ciutats, ja que permetrà disposar d'un bus cada hora en els dos sentits. Es tracta de la quarta línia de la xarxa exprés.cat que implanta Territori i Sostenibilitat a la demarcació de Lleida, després de les que uneixen la capital del Segrià amb Cervera, Alfarràs i Alcarràs, i la número 40 del conjunt Catalunya.

 

Encara no hi ha data per a les dos pendents (les Borges Blanques-Lleida i Almacelles-Lleida) tot i que el Govern té avançada la redacció del projecte de la futura xarxa de Rodalies de Lleida en el marc del qual es plantejaran mesures per millorar la connectivitat entre aquestes ciutats.

  

El secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, i l'alcalde l'Alpicat, Joan Gilart, han presentat aquest dilluns la nova línia de bus exprés entre Alpicat i Lleida, que entrarà en servei el 25 de juny.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Reforçarà les franges horàries de dilluns a divendres

El nou bus exprés e4 reforçarà les franges horàries de dilluns a divendres feiners amb 7 noves expedicions de manera que l'oferta actual passarà a ser de 17 serveis en sentit Lleida i 18 en sentit Alpicat. Així, s'aconseguirà que entre setmana la línia disposi d'una freqüència de pas d'un bus cada hora tant en un sentit com en l'altre. Del total d'expedicions d'entre setmana, 3 d'anada i 3 de tornada permetran la intermodalitat amb els serveis ferroviaris d'alta velocitat, així com d'altres serveis ferroviaris. Els dissabtes feiners l'oferta passarà de 9 anades i 8 tornades a ser d'11 freqüències per sentit.

 

A més, s'incorpora una nova parada a Hostal del Lluc-Urbanització, a Alpicat, tant d'anada com de tornada. En una primera fase, aquesta parada la faran 5 expedicions en sentit Lleida i totes les expedicions en sentit Alpicat. En una segona fase, s'hi col·locarà un polsador de manera que la parada es farà a la demanda. Això permetrà millorar l'explotació de la línia ja que el bus únicament modificarà el seu recorregut si un usuari ho demana.

 

La conversió de l'actual línia regular en una línia de bus exprés aportarà altres millores, com ara l'estètica dels pals de parada i marquesines existents, que s'arreglaran i s'identificaran amb els colors de la xarxa exprés.cat. També es millorà la senyalització tant horitzontal com vertical de les parades d'Alpicat. Pel que fa als vehicles, n'hi haurà un que tindrà la imatge diferenciada de l'exprés.cat i que cobrirà pràcticament la totalitat de les expedicions. Els vehicles seran totalment accessibles i disposaran de Wi-Fi gratuït.

 

Quarta línia de bus exprés de les comarques lleidatanes

Amb la nova línia de bus exprés e4 ja seran quatre les línies d'altes prestacions implantades a les comarques de Lleida, després de la que enllacen Cervera, Tàrrega i Lleida (implantada l'any 2014 i amb 220.000 viatges/any), la d'Alfarràs–Lleida (implantada el 2015 i 310.000 viatges/any) i la d'Alcarràs-Lleida (2017 i 143.000 viatges/any). En el conjunt de Catalunya, serà la línia exprés número 40.

 

Isidre Gavín ha destacat que els serveis exprés.cat «introdueixen un concepte nou de transport públic perquè defineixen un servei més atractiu, amb més qualitat i amb més freqüències per cobrir millor la demanda». En el cas d'Alpicat, «hem construït un servei millorat en quantitat, en qualitat i amb més intermodalitat amb el tren». Això fa «que sigui una peça important del transport públic de Rodalies de Lleida perquè quan es parla de Rodalies es pensa únicament en el tren però les rodalies des de l'òptica del transport públic de Lleida són una bona combinació entre les línies que opera Renfe, la que opera FGC i tot un estol de línies de bus exprés i altres de transport públic per carretera que connecten les ciutats amb tot el seu territori», ha explicat.

 

El secretari d'Infraestructures i Mobilitat ha detallat que les línies exprés han permès incrementar els usuaris del bus en els territoris on s'han implantat en un 22% de mitjana. «El bus exprés és una aposta decidida del Govern pel transport públic, que millora la mobilitat i la qualitat de l'aire», ha remarcat Gavín. L'alcalde d'Alpicat, Joan Gilart, ha agraït la posada en servei del bus exprés, «perquè era una demanda del territori i hem aconseguit més freqüències i reforçat la parada de l'alta velocitat».

Pla obert del bus exprés que connectarà Alpicat i Lleida

Pla obert del bus exprés que connectarà Alpicat i Lleida | LleidaDiari.cat

 

 

També et pot interessar…