El Govern autoritza l’ampliació de la plantilla de Bombers de la Generalitat

El Govern ha acordat aquest dimarts autoritzar l'ampliació de la plantilla de bombers en 154 places. L’ampliació es durà a terme a través de la incorporació a la plantilla fixa dels bombers de personal que fins ara exercia funcions temporals.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

El canvi es farà efectiu el 15 de desembre de 2022, quan finalitzin els contractes de l’actual programa temporal. Segons ha informat el Departament d’Interior, aquesta ampliació «serà fonamental per a la implantació del canvi de model forestal i la gestió operativa i tècnica en situacions d’emergències de risc climàtic».

 

 

L’extensió de la plantilla també servirà per millorar la realització de totes les accions i tasques de caràcter tècnic i operatiu del Pla estratègic de la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments per al període 2017-2022. Els perfils professionals incorporats són auxiliars administratius, tècnics especialistes en manteniment d’helicòpter, tècnics especialistes operadors de control, oficials de primera prevenció activa forestal, tècnics especialistes en so i imatge, tècnics especialistes adscrits al Grup d’Actuació Forestal i conductors de vehicles lleugers i pesants.

 

 

Les 154 places s’incorporen amb la distribució següent: 45 places de personal amb vincle laboral fix, 19 amb vincle administratiu i 90 dotacions més amb vincle laboral amb una durada de 3, 4 o 6 mesos per cada anualitat del programa.