Noves exhibicions de llargmetratges al Cerdanya Film Festival davant d’una forta demanda

El 14è Cerdanya Film Festival duplicarà enguany l’exhibició de llargmetratges, passant de 20 a 40 en les categories de documentals, ficció i animació. El certamen ha rebut més de 2.000 pel·lícules, de les quals s’han seleccionat fins a 150. Com a novetat, l’edició inclou una setmana de projeccions prèvia al certamen, que tindrà lloc de l’1 al 13 d’agost. Els curtmetratges guanyadors en les seccions de ficció i documental es classificaran automàticament per la preselecció dels Premis Goya de l’Acadèmia del Cinema.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

La inauguració de l’acte comptarà amb la pel·lícula ‘Estols‘, de Vilaüt Films. El festival comptarà també amb estrenes de caire nacional i internacional de curtmetratges i documental així com propostes de llargmetratges presents a diferents festivals de referència com Cannes, Berlinale, Toronto, Sant Sebastià, Màlaga o Sevilla. De totes les filmacions, es faran 4 sessions matinals infantils per a escolars i centres educatius al Casino Ceretà de Puigcerdà, itinerants a Bellver de Cerdanya i Martinet.

El director del festival, Jordi Forcada, destaca el projecte com una plataforma de descobriment i impuls del jove talent nacional que pren com a objectiu promoure la interculturalitat i difondre unes cinematografies amb poca visibilitat al país. El festival, amb un pressupost de 150.000 euros, entrega un premi principal per categoria i també un de secundari per cadascuna d’aquestes. Els guardons són de tipus econòmic i aquest any s’han ampliat les dotacions. En concret, es lliuren 9.000 euros en premis, 16.000 euros en dietes i 12.000 en drets de projecció.