Les AMPA de les Borges Blanques demanen a l’Ajuntament la creació d’una ludoteca municipal

Les AMPA de la llar d'infants municipal i dels col·legis Joan XXIII i Mare de Déu de Montserrat consideren que a les Borges hi ha la necessitat d'un espai on els infants puguin jugar i aprendre col·lectivament. Quan fa bon temps, aquesta funció ja la fan els espais públics existents a l'aire lliure com el passeig del Terrall, la plaça Europa, els parcs infantils o qualsevol carrer o plaça del nostre poble, però als mesos d'hivern, «quan es fa fosc just al sortir de l'escola i el fred o la boira fan desagradables el joc i l'esbarjo a aquests espais». En aquest sentit, consideren necessària l'existència d'un local on es pogués jugar, llegir o explicar contes o fer altres activitats amb material disponible facilitaria la continuïtat d'aquest entorn col·lectiu d'educació i intercanvi entre els infants del poble.

  

  

 

Expliquen que creien que la necessitat era compartida, també, amb l'Ajuntament, ja que un dels vint compromisos que l'equip de govern portava al programa electoral el 2015 deia: «Crearem una ludoteca que funcioni a les tardes i els caps de setmana per a l'entreteniment dels infants». Anys enrere, el 2011, el mateix equip de govern va traslladar aquesta necessitat al conseller de Benestar i Família Josep Lluís Cleries en una visita d'aquest a les Borges, a qui es va demanar suport per crear una ludoteca i un banc del temps, «dues instal·lacions de gran implicació social» i que havien de servir per «millorar la qualitat de vida dels borgencs», deia l'alcalde. Els pares, asseguren, «ens conformem amb menys periodicitat, si cal, o fins i tot a prescindir de la contractació de monitors i contemplar la possibilitat d'autogestionar el servei entre les mateixes famílies usuàries».

 

Amb aquesta idea els pares van demanar una reunió amb la regidora d'Educació el passat mes de desembre. La sorpresa va ser quan «se'ns va dir que la ludoteca no feia falta i que no hi havia cap intenció de fer-la». Des de les AMPA van proposar aprofitar algunes franges horàries de la sala Grums i se'ls hi dir que no. «No se'ns va oferir cap proposta que no fos portar els infants cap a casa en sortir de l'escola. La situació és aquesta i hem fet aquest escrit per explicar-la i recollir suports per a la creació d'una ludoteca a les Borges», conclouen.