Ã’mnium Lleida-Ponent i l’ANC de Lleida convoquen una concentració contra el pacte PSC-C’s

Ã’mnium Lleida-Ponent i l’ANC de Lleida convoquen una concentració contra el pacte PSC-C’s| ACN – Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

Òmnium Lleida-Ponent i l’ANC de Lleida han acordat convocar aquest dimarts la ciutadania perquè mostri el seu malestar pels punts del pacte PSC-C’s que consideren una “agressió” a la llengua i al sobiranisme. La concentració serà a les 19.30 hores a la plaça de la Paeria. 

Les organitzacions convocants pretenen sumar el suport d’altres entitats i també dels partits polítics sobiranistes. Consideren que el pacte del cartipàs entre PSC i C’s sobrepassa línies vermelles.
 
Així mateix, el titllen d'”atac frontal” al català i temen que es tanqui les portes a mobilitzacions de caire independentista amb una mena de “llei mordassa a la lleidatana”, en paraules de Xavier Eritja, president d’Òmnium Lleida-Ponent. Per la seva banda, la portaveu de l’ANC al Segrià, Dolors Ciutat, considera que “els punts de l’acord són inconcrets però deixen la porta oberta a prohibir-ho absolutament tot”.