Alumnes de la UdL guanyen un premi de voluntariat universitari

Imatge d'arxiu d'una activitat del projecte

Estudiants de la UdL reben un important premi | Mutua Madrileña

El projecte 'La clau de les mil portes', impulsat per alumnes de la Universitat de Lleida, al costat d'altres universitats espanyoles, i en col·laboració amb l'ONGD Alkaria, ha obtingut un segon guardó, dotat amb 5.000 euros, en els VII Premis al voluntariat Universitari que concedeix la Fundació Mutua Madrileña.

 

La iniciativa facilita l'accés a l'educació i inserció laboral de nens i adolescents refugiats sirians d'l'assentament informal Ibrahim Taleb, al Líban. Els 63 voluntaris que participen en aquesta iniciativa, que compta amb 105 beneficiaris, imparteixen classes de matèries bàsiques a nens d'entre 4 i 12 anys, ofereixen educació informal durant les vacances d'estiu i formació als adolescents per facilitar-los l'accés al món laboral.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

Reconegut entre un total de 82 candidatures

Aquest projecte ha estat reconegut entre un total de 82 candidatures presentades en les quals han participat 2.000 alumnes de 83 universitats i 83 ONG. Els Premis al Voluntariat Universitari van ser creats fa set anys amb l'objectiu de reconèixer, promoure i donar visibilitat a la tasca solidària dels joves universitaris espanyols, així com ajudar econòmicament a l'impuls o sosteniment dels projectes solidaris. D'entre totes les candidatures, la Fundació Mutua Madrileña ha premiat 06:00 iniciatives amb 35.000 euros (10.000 euros per al guanyador i 5.000 euros per als altres cinc projectes finalistes).

 

VII Premis al Voluntariat Universitari

El projecte 'Summercamp Battambang' s'ha alçat amb el primer guardó dels VII Premis al Voluntariat Universitari, dotat amb 10.000 euros. Promogut per alumnes de diverses universitats madrilenyes i l'ONG Sauce, la iniciativa consisteix en l'organització de nou campaments d'estiu a Cambodja destinats a menors que es troben en situació d'extrema necessitat.

 

Durant una setmana, 1.500 nens d'entre 2 i 18 anys reben cinc àpats al dia i participen en diferents activitats, tant lúdiques com educatives, permetent gaudir d'una infància normalitzada. Molts d'aquests nens es veuen obligats a treballar per ajudar econòmicament les seves famílies, el que els fa caure en les xarxes de les màfies, les drogues o el crim organitzat i aquests campaments suposen una alternativa per allunyar-los d'aquests riscos.

 

També et poden interessar…