Alumnes de primària de Cervera aprenen a través del teatre com celebrar una revetlla segura

Pla mitjà on es pot veure un moment de l'obra de teatre 'A foc lent'

Pla mitjà on es pot veure un moment de l'obra de teatre 'A foc lent' | LleidaDiari.cat

 

Un grup de 125 alumnes de 4t, 5è, i 6è de Primària de l'escola Jaume Balmes de Cervera han après aquest dimecres a través del teatre com celebrar una revetlla de Sant Joan segura. L'activitat s'emmarca en la campanya de sensibilització 'Revetlles amb Precaució' que organitza cada any la Direcció General de Protecció Civil del Departament d'Interior.

 

Es busca apropar de forma amena i didàctica els consells de seguretat per a joves a través d'una obra de teatre que explica les anècdotes de tres joves durant la nit de Sant Joan. L'activitat també ha comptat amb la intervenció d'un tècnic de la Creu Roja que ha explicat com actuar en cas de patir cremades o altres lesions i també d'un expert que ha apuntat les principals instruccions a l'hora de manipular el material pirotècnic.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Adquirir els petards en casetes autoritzades

El tècnic de Protecció Civil, Sergi Turmo, ha explicat que els principals consells són adquirir els petards en casetes autoritzades, seguir les instruccions que porten i no portar-los mai a les butxaques sinó en una bossa a part. En aquest sentit, també ha remarcat la importància de no llençar-los a la gent i d'encendre'ls a una distància mínima de 500 metres d'una massa forestal per evitar incendis. Turmo ha assenyalat que la majoria d'accidents per petards de la nit de Sant Joan estan relacionats amb el fet de fer-los esclatar a l'interior de totxanes o ampolles de vidre i per això tant els tècnics com durant l'obra de teatre s'ha insistit molt en aquesta qüestió, ja que l'explosió provoca molta metralla que pot ferir la gent del voltant.

 

La directora dels Serveis Territorials d'Interior a Lleida, Montse Messeguer, ha explicat que la campanya de prevenció va començar fa quatre anys i es va pensar per evitar donar un discurs massa ''teòric'' als alumnes de Primària i Secundària. Així, es pretén donar els consells d'una forma més ''entenedora i clara'' a través una representació teatral d'uns 20 minuts de durada. A la demarcació de Lleida, la campanya s'ha fet a un centre del Pont de Suert i al de Cervera. Al conjunt del país es faran un total de 10 sessions.

 

L'obra de teatre 'A foc lent' que han vist els 125 alumnes de Cervera està escrita i interpretada per la companyia 'Milnotes'. La campanya de sensibilització de la revetlla es reforça amb l'etiqueta #revetllasegura a les xarxes socials de Protecció Civil que compten amb més de 242.000 seguidors.