Alumnes lleidatans expliquen les seves vivències als campaments sahrauís

Els alumnes lleidatans que han anat al Sàhara

Els alumnes lleidatans que han anat al Sàhara | LleidaDiari.cat

 

El tinent d'alcalde i regidor de Participació Ciutadana, Drets Civils i Cooperació, Joan Gómez, ha rebut aquest migdia a la Paeria als i les alumnes dels instituts Torre Vicens i Ronda, que han viatjat aquest mes al campament de refugiats de Tindouf, per lliurar-los el diploma de participació en el programa Cicles Formatius a Terreny, un projecte de formació i sensibilització per a la solidaritat dirigit a l'alumnat i professorat de Cicles Formatius de Grau Superior.

 

Els participants en aquesta expedició, formada per disset alumnes, han explicat al Saló de Sessions de l'Ajuntament l'experiència d'aquest viatge de dotze dies als campaments de refugiats sahrauís, durant el qual han conegut la dura realitat amb què es veuen obligats de viure milers de persones. Durant el viatge, els alumnes han estat acompanyats per sengles professors dels centres, una persona de l'associació d'Amics del Sàhara de les Terres de Ponent, un formador a terreny i un responsable de l'Ajuntament de Lleida.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Aquest és el 8è any que es realitza aquest viatge a terreny

Aquest és el 8è any que es realitza aquest viatge a terreny, una experiència inoblidable segons els testimonis, ja que durant aquests dies han viscut unes vivències amb un alt contingut emotiu. El projecte 'Cicles formatius a Terreny' és possible pel treball conjunt de l'Ajuntament de Lleida i Associació d'Amics del Sàhara de les Terres de Ponent, que compten amb la col·laboració dels instituts Torre Vicens i Ronda.

 

El projecte permet als alumnes viure una experiència sobre terreny, un dels aprenentatges més significatius de la vida d'una persona. Una experiència d'aquest estil obre la finestra a l'esperit crític de les persones i per conseqüència a una actitud més transformadora. Durant els dies que ha durat el viatge, els alumnes han conviscut amb famílies dels campaments i han realitzat pràctiques en diferents centres de caràcter socioeducatiu i sanitari com centres de salut, hospitals, escoles i centres de discapacitats, entre altres.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

L'objectiu d'aquest viatge, és la conscienciació sobre la realitat del poble sahrauí i la realització d'un futur vincle i coneixement de la situació dels campaments. A l'acte d'aquest migdia a la Paeria també han assistit el regidor Paco Cerdà, el president de Sàhara Ponent, Josep M. Pocino, i les responsables de la direcció i estudis dels centres participants.