Alumnat de la UdL guanya el Moritz University 2022

Alumnat de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària (ETSEA) de la Universitat de Lleida (UdL) ha guanyat la segona edició del concurs Moritz University amb una cervesa en homenatge a l’illa de La Palma, afectada per l’erupció del volcà Cumbre Vieja al 2021.

La proposta de l’equip de l’ETSEA, que ha guanyat entre un total de 7 universitats catalanes, format per una noia i cinc nois. Maria Gassó, Ivan Robles, Manel Moreno, Sergi Cort, Kevin Macias i Ramón Sainz de la Maza (capità) han treballat a l’antiga fàbrica Moritz a Barcelona. 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Després d’una classe magistral amb els mestres cervesers de la firma sobre nocions bàsiques d’elaboració de cervesa, van decidir desenvolupar un producte amb ingredients exòtics«Volíem fer un homenatge a l’illa de La Palma, que encara pateix les conseqüències de l’erupció volcànica. La idea, i aquí entra l’esperit agronòmic del grup, era donar veu als mercats de l’illa, als seus productes i als seus agricultors», explica el capità.

El resultat és una cervesa d’estil White IPA (Indian Pale Ale) amb notes de fruites tropicals. «L’aroma a plàtan és deguda a la utilització de gran quantitat de malt de blat i un llevat utilitzat en aquesta mena de cerveses; d’altra banda, les aromes s’obtenen amb un Dry hopping de llúpol Mosaic i es reforcen afegint mango i guaiaba», declara el mestre cerveser de Moritz, Albert Vilaplana.

La cervesa guanyadora, de color ataronjat amb escuma blanca i generosa, està recomanada pels experts per a maridar amb amanides, formatges frescos amb caràcter tipus burrata i per a postres làctiques com un flam de formatge. 

Únicament estarà a la venda durant 4 mesos. Fins a febrer de 2023 es podrà trobar a la Fàbrica Moritz Barcelona, Bar Velòdrom, Casa Moritz i també per Internet a Moritz Store.