![](https://www.lleidadiari.cat//wp-content/uploads/2022/10/Moritz-UdL-770x470.jpeg)
Alumnat de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària (ETSEA) de la Universitat de Lleida (UdL) ha guanyat la segona edició del concurs Moritz University amb una cervesa en homenatge a l’illa de La Palma, afectada per l’erupció del volcà Cumbre Vieja al 2021.
La proposta de l’equip de l’ETSEA, que ha guanyat entre un total de 7 universitats catalanes, format per una noia i cinc nois. Maria Gassó, Ivan Robles, Manel Moreno, Sergi Cort, Kevin Macias i Ramón Sainz de la Maza (capità) han treballat a l’antiga fàbrica Moritz a Barcelona.
![](https://filesedc.com/uploads/other/predefined_whatsapp_20.jpg)
Després d’una classe magistral amb els mestres cervesers de la firma sobre nocions bàsiques d’elaboració de cervesa, van decidir desenvolupar un producte amb ingredients exòtics. «Volíem fer un homenatge a l’illa de La Palma, que encara pateix les conseqüències de l’erupció volcànica. La idea, i aquí entra l’esperit agronòmic del grup, era donar veu als mercats de l’illa, als seus productes i als seus agricultors», explica el capità.
El resultat és una cervesa d’estil White IPA (Indian Pale Ale) amb notes de fruites tropicals. «L’aroma a plàtan és deguda a la utilització de gran quantitat de malt de blat i un llevat utilitzat en aquesta mena de cerveses; d’altra banda, les aromes s’obtenen amb un Dry hopping de llúpol Mosaic i es reforcen afegint mango i guaiaba», declara el mestre cerveser de Moritz, Albert Vilaplana.
La cervesa guanyadora, de color ataronjat amb escuma blanca i generosa, està recomanada pels experts per a maridar amb amanides, formatges frescos amb caràcter tipus burrata i per a postres làctiques com un flam de formatge.
Únicament estarà a la venda durant 4 mesos. Fins a febrer de 2023 es podrà trobar a la Fàbrica Moritz Barcelona, Bar Velòdrom, Casa Moritz i també per Internet a Moritz Store.