Comarques

Alt Pirineu i Aran despleguen polítiques d’Igualtat i Feminisme

L'import ha d'impulsar els serveis d'atenció a les dones, a les persones LGBTI+ i a les persones migrades i refugiades

Tània Sentís
  • octubre 28, 2022
  • 3 min read
Alt Pirineu i Aran despleguen polítiques d’Igualtat i Feminisme

La consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, ha presentat a Tremp el nou Acord Marc 2022-2025 per a la coordinació, la cooperació i el finançament als ens locals per al desplegament de les polítiques i els serveis de promoció de la igualtat i els feminismes. 

Aquest treball ha tingut com a resultat un marc de consens per a l’impuls de les polítiques d’igualtat i feminismes arreu de Catalunya, tenint en compte la diversitat del país i la necessitat d’adaptar les polítiques i serveis a les característiques de cada territori.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

D’entrada, la consellera Verge ha recordat que la creació del Departament d’Igualtat i Feminismes va suposar doblar el pressupost específic de les polítiques d’igualtat a Catalunya. Així, en el conjunt de Catalunya, el pressupost de les transferències als ens locals per al desenvolupament de les polítiques d’igualtat i feminismes ha passat dels 45.436.608 euros de l’etapa 2018-2021 als 90.981.411 euros per als anys 2022-2025.

Inclou quatre línies de treball pel que fa a la prestació de serveis i polítiques públiques: la resposta d’urgència per a dones en situació de violència masclista i les seves filles i fills, els Serveis d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD), els Serveis d’Atenció Integral LGBTI+ (SAI), i els serveis i les polítiques de migracions, acollida i vida digna compartida. 

Es tracta de serveis que asseguren l’acompanyament i l’acolliment temporal de dones i criatures que es troben en situacions de crisi i emergència derivades de casos de violència masclista; són fonamentals per garantir la seguretat de les dones, i sovint són espais clau perquè les dones puguin iniciar la sortida de situacions de violència.

També es triplica el pressupost dels Serveis d’Informació i Atenció a les Dones, que en el conjunt de l’Alt Pirineu i Aran comptaran amb un finançament global de 2.123.878,68 euros per als propers quatre anys. 

Quant a la Xarxa de Serveis d’Atenció Integral LGBTI+, els recursos destinats a la vegueria de l’Alt Pirineu i Aran es multiplicaran per 7. Així, l’import per al període 2022-2025 serà de 832.255,80 euros. Els SAI ofereixen informació i atenció a persones LGBTI+, i accions de formació i sensibilització per a tota la població. 

Per últim, l’import per als serveis i les polítiques de migracions, acollida i vida digna compartida també augmenta, i arriba fins als 669.982 euros per a l’etapa 2022-2025 (en els anys 2018-2021, el finançament va ser de 573.220 euros).

Tània Sentís
Sobre l'Autor

Tània Sentís

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *