Alpicat escalfa motors per quatre dies de festa

Alpicat viurà aquest cap de setmana la seva Festa Major 2022. Quatre dies d’actes i diversió, del 18 al 21 d’agost, amb propostes musicals, lúdiques i esportives de tota mena. David Domingo serà el pregoner d’uns actes que oferiran espectacles familiars i les actuacions de Guillem Albà, el Mag Lari, l’Alpifangada, el Festival Holi Party i una exhibició de 4×4, entre d’altres actes. Doctor Prats serà el cap de cartell en l’apartat musical, que també inclourà DeNoche, The Welcome Band, la Metropol, Clara Gispert, The Tyets, Marsal Ventura i El Fill del Mestre.

 

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

 

La Festa Major començarà oficialment el dijous 18 amb el repic de campanes i esclat de coets, una cercavila ‘Pigs’ a càrrec de la companyia Campi Qui Pugui i l’animació infantil ‘Pedrol Pedrós’. També se celebrarà a les pistes cobertes del Parc del Graó el pregó de festa, que anirà a càrrec de David Domingo Martínez, un alpicatí que exerceix com a jutge de la Fórmula 1 i altres competicions internacionals d’automobilisme. L’acte també inclourà la proclamació de les pubilles i els hereus, així com el lliurament dels premis dels concursos de cartells anunciadors de la Festa Major. El primer dia de Festa Major acabarà amb l’espectacle ‘Marabunta’, a càrrec de Guillem Albà, i un concert amb el grup de versions DeNoche.

 

Imatge d'arxiu de l'Alpifangada d'Alpicat.

Imatge d'arxiu de l'Alpifangada d'Alpicat. | LleidaDiari.cat

 

El divendres 19 es posarà amb una cercavila amb la xaranga Xino Xano, per seguir amb el parc infantil ‘Superbigotis’ de Xou’s. La processó en honor a Sant Bartomeu, patró de la vila, la Missa cantada per la Coral Sant Bartomeu i una ballada de sardanes amb la colla Dansaires del Pi d’Alpicat i la Cobla Vents de Riella posaran el contrapunt a una jornada que, de cara a la tarda, oferirà l’Alpifangada i un concert seguit d’una sessió de ball amb l’orquestra The Welcome Band. A la nit serà el torn per a l’espectacle de màgia ‘Una nit amb el Mag Lari’, a la sala La Unió, i en acabar, per un concert del grup Doctor Prats, al recinte Alpicat com cal.

 

Passant ja al dissabte 20, els actes començaran amb una exhibició de 4×4 amb l’Alpikat Club 4×4, seguiran amb l’espectacle familiar ‘M’he portat bé’, a càrrec de la companyia La Pantomima, i amb l’actuació dels Castellers de Lleida, al Parc del Molí. Per la tarda hi ha programats l’Escalabirres, el Correbars i el Festival Holi Party by Urban Events Barcelona, al carrer d’Enric Granados, seguit de la festa de l’escuma. L’apartat musical anirà a càrrec de l’Orquestra Metropol, que oferirà un concert i una sessió de ball a les pistes cobertes del Parc del Graó, tot i que també es podrà gaudir, a la plaça de La Unió d’un concert de Clara Gispert. A la nit prendran el relleu el Correfoc a càrrec dels Diables Fot-li Foc i Fort d’Alguaire, un concert del grup The Tyets i una sessió de música a càrrec de Marsal Ventura.

 

La pesca encetarà els actes del diumenge 22 amb una activitat al pantà del Pla. Cap al migdia es podrà gaudir de l’espectacle familiar ‘Oops!’, a càrrec de la companyia Teatre Mòbil, i també d’un vermut musical, al Parc del Molí, a càrrec del Trio Premium. Per la tarda s’ha previst la Diada de cultura popular, a la plaça de l’Església, amb la participació, entre d’altres, dels Gegants d’Alpicat, la Núria i el Manelic. Un concert i una sessió de ball al Parc del Graó amb l’Orquestra Junior’s donaran pas al concert a càrrec d’El Fill Del Mestre, a la plaça de La Unió, en què el cantautor d’Alpicat interpretarà temes del seu darrer disc, ‘Martina’. En acabar, un castell de focs d’artifici servirà com a cloenda de les festes.