Edició 2020

Alpicat congela per cinquè any consecutiu els principals impostos i taxes

  • novembre 29, 2018
  • 3 min read

Imatge del camí de Raimat | LleidaDiari.cat

 

L'Ajuntament d'Alpicat ha aprovat, amb els vots a favor de l'equip de govern (PDeCAT i GIALP) els pressupostos per a l'any 2019 amb un import de 4,9 milions d'euros. En destaca la congelació per cinquè any consecutiu dels principals impostos i taxes municipals, mentre que, pel que fa a les partides d'inversió, es preveu la renovació de la gespa del camp de futbol municipal i la millora del camí de Raïmat, nexe de connexió entre Alpicat i les urbanitzacions del pla de la Cerdera. L'alcalde Joan Gilart ha volgut destacar que algunes d'aquestes inversions «han estat reivindicades per diversos sectors i associacions».

 

Gilart també ha comentat que des de l'equip de govern «s'ha prioritzat el fet de continuar mantenint els serveis que actualment presta l'Ajuntament amb els recursos de què disposem». En aquest sentit, destaca una important dotació pressupostària per a assumptes socials, com ara la sanitat, l'educació i els serveis socials, així com el medi ambient, l'esport i les millores en la via pública. De la mateixa manera, es mantenen els ajuts per associacions i entitats culturals del municipi, una partida força important, ja que, tal com ha precisat l'alcalde, «a Alpicat tenim més de 25 associacions de les quals l'Ajuntament vol ser-hi al costat per ajudar-les en la seva tasca, tan important per al nostre municipi». Gilart ha remarcat així mateix que hi ha previsió d'anar incorporant durant l'any 2019 noves inversions quan es disposi de l'oportú finançament.

 

Mollerussa també congelarà taxes

L'Ajuntament de Mollerussa congelarà els impostos i les taxes municipals l'any que ve. Així ho ha dit aquest dimarts l'alcalde Marc Solsona que ha afegit que per aquest motiu en el Ple ordinari de dijous únicament es passarà el canvi d'articulat d'una ordenança fiscal relativa a la documentació necessària per atorgar una llicència urbanística que no implica la modificació de cap import monetari. L'any passat sí que hi va haver una modificació de l'IBI que es va baixar al 0,71% al mateix temps que també es van congelar la majoria de les taxes. El Ple debatrà la modificació de crèdits per un import total de 587.335 euros i la principal partida que motiva aquest canvi és la referida al Pla d'Inversions 2017-2018 que es dota amb 382.855 euros més.

Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.