Edició 2020

Almenar estrena el seu vehicle de neteja elèctric

  • setembre 3, 2018
  • 2 min read

Imatge del vehicle elèctric | LleidaDiari.cat

 

El vehicle elèctric adquirit per l'Ajuntament d'Almenar per a la brigada municipal ha començat a efectuar tasques de neteja i manteniment del poble. Es tracta d'un petit camió de càrrega elèctrica, silenciós i molt maniobrable, característiques que el fan idoni per circular per tot tipus de carrers, grans i petits. La compra d'aquest vehicle forma part de les mesures endegades pel consistori per millorar la sostenibilitat i preservar el medi ambient en el municipi, amb l'objectiu de reduir en més del 40% les emissions de CO2 fins a l'any 2030.

 

El vehicle elèctric en qüestió és un Goupil G3 apte per portar a terme tot tipus de serveis municipals relacionats amb la neteja viària, recollida de residus, jardineria, transport de materials, eines, màquines, mobiliari urbà, etc. Precisament, una altra de les mesures previstes per l'Ajuntament és la instal·lació d'un punt de recàrrega elèctric municipal per a vehicles elèctrics gratuït per als abonats de la comercialitzadora d'electricitat municipal.

 

L'objectiu del consistori

Cal recordar que l'Ajuntament d'Almenar s'ha plantejat com a fita consolidar-se com en la dècada vinent com un dels municipis més sostenibles de la demarcació. En col·laboració amb la companyia municipal Electricitat d'Almenar (EDA), l'Ajuntament impulsa un paquet de 9 grans mesures destinades a millorar la sostenibilitat i preservar el medi ambient en el municipi, amb l'objectiu de reduir en més del 40% les emissions de CO2 fins a l'any 2030. El consistori segrianenc va adquirir aquest darrer compromís l'any 2016 en adherir-se al Pacte dels Alcaldes pel Clima i l'Energia i ja s'ha redactat un Pla d'Acció per a la Sostenibilitat Energètica i el Clima, que es va començar a aplicar a principis d'aquest 2018.

 

Aquestes primeres mesures mediambientals inclouen la venda d'electricitat de fonts 100% renovables per part de la companyia comercialitzadora d'electricitat municipal EDA a tots els abonats (incloent-hi els edificis municipals) abans de finalitzar aquest any 2018, l'adquisició d'un vehicle elèctric per a la brigada municipal o la instal·lació d'un punt de recàrrega elèctric municipal per a vehicles elèctrics gratuït per als abonats de la comercialitzadora EDA.

Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.