Almatret acollirà el Xallenge David Duaigües amb dos recorreguts

Almatret acollirà la 14a edició de la Xallenge David Duaigües el pròxim diumenge 12 de març. Tal com ja és tradicional, els inscrits poden escollir entre dos recorreguts, un de llarg de 42 km i un desnivell positiu de 1.100 metres, que és considerat de dificultat mitjana-alta; i un de curt, de 22 km, i un desnivell positiu de 450 metres, amb una dificultat mitjana-baixa.

Repetint l’èxit d’anteriors edicions, els participants iniciaran la Xallenge des de la plaça Major a les 9.00 hores. La cursa compta amb recorregut amb descensos significatius, amb corriols i de dificultat tècnica, segons ha explicat Montse Duaigües, la directora de la prova, que ha afegit que s’espera la participació d’uns 300 participants.

 

 

Per la seva banda, Jordi Latorre, el vicepresident primer de la Diputació, ha recordat la figura de David Duaigües, i que la carrera va prendre el nom actual l’any 2010, després de la mort sobtada de l’ànima de la cursa, David Duaigües, mentre treballava en l’extinció de l’incendi forestal a Horta de Sant Joan.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

La prova s’ha anat adaptant, a mesura que passaven els anys, després que als seus inicis s’anomenés BTT Almatret (2007 i 2008), i que després canviés pel de Xallenge de l’Aiguabarreig i Tossals d’Almatret (2009), per esdevenir finalment la Xallenge David Duaigües.

 

Montse Duaigües ha fet especial èmfasi en el fet que la cursa no es planteja, en essència, com una competició, sinó com una marxa ciclista, seguint la filosofia amb la qual es va crear. 

Per això, ha destacat que «volem que es doni visibilitat al Tossal, el riu Ebre i els miradors de les mines. Com que no es tracta d’una cursa competitiva, apostem perquè sigui un dia de trobada de tothom a qui li agrada aquest món».

 

L’alcalde d’Almatret, Jordi Tarragó ha dit que se sentia orgullós de la feina que fa el club ciclista i de l’esforç que suposa l’organització d’un esdeveniment d’aquest tipus.