Comarques

Almatret estrena el nou Centre d’Interpretació de les Energies

Estudiants d’una dotzena de centres educatius participaran a les Jornades Almia 2023

Marta Romera
  • febrer 22, 2023
  • 2 min read
Almatret estrena el nou Centre d’Interpretació de les Energies

Aquest 2023 Almatret i el projecte Almia fan un pas endavant amb la posada en marxa del nou Centre d’Interpretació de les Energies (CIE). El centre, que s’ubica a les antigues escoles del poble, té un espai museïtzat al voltant de la producció i ús d’energies renovables i l’aposta d’Almatret per convertir-se en referent en l’experimentació i divulgació en matèria d’energia. El CIE permetrà reforçar aquesta aposta en formació i divulgació, oferint un espai adequat per als tallers i visites; a més de posar a disposició dels usuaris i usuàries eines de realitat virtual per aprofundir en el coneixement de les energies renovables. Aquest 23 de febrer arrencaran les jornades formatives Almia dirigides a estudiants de primària, secundària, Batxillerat i Formació Professional.

Ara mateix ja hi ha una dotzena de centres inscrits provinents de les comarques de Lleida, Tarragona i Huesca. Les jornades es faran per primera vegada al Centre d’Interpretació de les Energies i constaran d’una visita al CIE, la realització de tallers pràctics experimentals i una ruta per les diferents instal·lacions generadores d’energia i distribució d’Almatret.

 

En el marc dels tallers, l’alumnat té l’oportunitat de conèixer de primera mà el funcionament d’aerogeneradors, camps termosolars, horts solars fotovoltaics o una subestació elèctrica. Aquesta serà la segona edició de les jornades. Els tallers els impartirà un equip de monitors i monitores formats especialment pel projecte, els i les professionals provenen de la Universitat de Lleida i tenen formació en magisteri i en energies renovables.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *