Almacelles ha arribat al límit: reclama més autobusos a l’ATM

L’Ajuntament d’Almacelles reclama “de forma urgent” a l’ATM de l’Àrea de Lleida (Autoritat Territorial de Mobilitat) que posi autobusos més grans i més freqüències horàries d’aquest transport públic “ja que una mitjana de 30 persones es queden cada dia sense poder pujar al transport públic per anar a treballar o a estudiar a Lleida perquè està ple”, explica l’alcaldessa Vanesa Olivart. El consistori almacellenc duu fent aquesta petició a la concessionària i a la Generalitat des de setembre de 2022 i, des d’aleshores, 256 persones s’han vist afectades perquè s’han quedat a terra per manca de places del transport públic. “Demanem una solució perquè considerem que és vital per a les almacellenques i almacellencs tenir un bon transport públic a la capital, a més a més de la responsabilitat que tenim les institucions de fomentar la mobilitat sostenible prioritzant les connexions públiques a la xarxa viària davant l’ús del vehicle privat, fet que contribueix també a la descarbonització i protecció del Medi Ambient”, diu l’alcaldessa.

El consistori almacellenc ja ha posat en coneixement en reiterades ocasions de la situació de la manca de freqüències i la limitada capacitat del transport públic, des de fa sis mesos amb una carta enviada a l’ATM de Lleida i també al director general de Transports i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya. En ambdues missives, l’Ajuntament explica a les autoritats competents “els problemes de capacitat dels autobusos de primera hora del matí, quan les persones van a treballar o a estudiar a Lleida” i que “moltes de les persones usuàries s’han de quedar a terra per manca de places disponibles”. El mateix succeeix amb l’autobús de les 15:00 hores, segons les queixes que les persones viatgeres fan arribar a l’Ajuntament.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

De moment, l’única resposta a les peticions formulades pel consistori ha estat de l’ATM de Lleida, en la qual expliquen que han canviat l’autobús de 54 a 58 places més, és a dir, només 4 seients de més. En la resposta, l’ATM també indica que “en el cas que algun usuari no pugui accedir al servei de les 7:50 hores per manca de capacitat, 25 minuts més tard, a les 8:15 hores surt un altre autobús del municipi en sentit Lleida”. “Per a nosaltres, aquesta no és una solució, ja que de
mitjana es queden unes 30 persones sense servei”, afirma l’alcaldessa.

L’Ajuntament ha recopilat totes les queixes per escrit que els han fet arribar les persones usuàries de l’autobús i, des del 19 de setembre de 2022 i fins aquest divendres, 17 de febrer, un total de 256 persones s’han vist afectades per la manca de capacitat del transport públic, és a dir, no han pogut pujar a l’autobús.

Per a la primera edil d’Almacelles, “poder oferir un servei de transport públic per carretera que connecti la nostra vila amb Lleida és una necessitat perquè moltes persones requereixen un autobús per fer la seva vida, acudir a la feina o per a estudiar”. “Almacelles és el tercer municipi amb més habitants de la província i ens trobem amb un servei de transport públic deficitari i que no dóna resposta a les necessitats reals que tenim les almacellenques i els almacellencs”, conclou
Olivart.