Comarques

Almacelles farà un nou parc infantil a la Saira de 356 metres quadrats

Perquè les veïnes i veïns tinguin un espai per a activitats i celebracions

Marta Romera
  • desembre 13, 2022
  • 3 min read
Almacelles farà un nou parc infantil a la Saira de 356 metres quadrats

L’Ajuntament d’Almacelles ha signat un pacte de col·laboració amb el propietari d’un solar situat al carrer Major número 5 de la Saira on el consistori habilitarà un nou parc infantil per a aquest nucli agregat. El terreny té una superfície de 356 metres quadrats i es dotarà dels gronxadors i els elements de lleure restaurats per a infants que hi havia a la plaça 2 de març, l’espai públic infantil que el consistori va renovar i inaugurar per les Festes de la Mercè, el passat mes de setembre. El consistori també està rehabilitant el Casal Municipal de la Saira “perquè les almacellenques i almecellencs que vulguin disposar d’un espai per a organitzar activitats i fer-hi celebracions”.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

«Arranjarem els gronxadors que hi havia a la plaça 2 de març per aquesta nova zona de lleure infantil que farem a la Saira, un nucli de població d’Almacelles al qual volem proporcionar un espai per a jugar i on les mares i pares es poden reunir mentre els seus fills juguen», explica l’alcaldessa, Vanesa Olivart, qui agreix també «la col·laboració del propietari del terreny per tal que el consistori pugui executar aquest projecte de lleure per les nenes i nens de la Saira».

 

El pacte de col·laboració entre l’Ajuntament i el propietari del solar s’ha signat per un any però és prorrogable. En virtut també d’aquesta col·laboració, el consistori es compromet a mantenir el solar en perfectes condicions de neteja i salubritat, i costejarà l’import dels treballs que siguin necessaris per a aquest fi, i el consistori es responsabilitza de tenir en perfectes condicions l’ús dels gronxadors.

Pintura aïllant a la paret mitgera

L’Ajuntament d’Almacelles pintarà amb un producte aïllant la paret mitgera que resta visible des del carrer Major de la Saira, al número 7, i eliminarà qualsevol barrera arquitectònica d’accés a l’interior del solar. Un cop el terreny estigui en condicions, s’instal·laran els gronxadors.

 

Un espai municipal per a les veïnes i veïns de la Saira

L’Ajuntament d’Almacelles està rehabilitant el Casal Municipal de la Saira amb la finalitat de que les almacellenques i almacellencs «tinguin un lloc per a fer celebracions i també activitats, en un espai públic», detalla Vanesa Olivart. «El casal és de titularitat municipal i qualsevol persona que faci la petició al consistori, podrà emprar l’espai sense cap cost», afegeix l’alcaldessa. De moment s’han arranjat i pintat les parets de l’edifici i la sala gran de l’immoble En breu, el consistori rehabilitarà la teulada i les finestres.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *