Almacelles inaugura l’Escorxador dedicat a activitats per a joves

L'Ajuntament d'Almacelles inaugura aquest divendres l'Escorxador, el nou espai jove ubicat a l'antic edifici de Lo Matadero i que estarà congestionat entre el consistori almacellenc i l'Associació per al Foment d'Activitats per al Poble d'Almacelles.

 

L'acte inaugural consistirà en una jornada de portes obertes aquest divendres, 26 d'agost, a les 20 hores i a la qual «convidem a tots els almacellencs i almacellenques a acudir-hi perquè puguin veure com ha quedat aquest nou equipament municipal després de les reformes que s'hi han fet i on explicarem també el Projecte Espai Jove l'Escorxador», explica Vanesa Olivart, alcaldessa d'Almacelles. Entre l'edifici, la zona d'estacionament i el pati, l'Escorxador té una superfície útil per a activitats de 1.300 metres quadrats.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

Imatge de l'escorxador d'Almacelles

Almacelles inaugura l’Escorxador amb 1.300 metres quadrats dedicats a activitats per a joves | LleidaDiari.cat

 

Un espai inclusiu i participatiu als més joves del poble 

«Les obres de reforma es van acabar a principis d'any i ara podem obrir l'Escorxador on ja s'hi poden començar a programar activitats», afirma l'alcaldessa Vanesa Olivart. «L'espai s'ha reformat íntegrament i ara es poden diferenciar 7 espais que s'han adequat amb per tal que l'Associació Jove El Matadero pugui dur a terme les activitats i projectes que endeguin, amb cogestió amb l'Ajuntament», afegeix la primera edil d'Almacelles. A més, l'edifici s'ha equipat amb wi-fi, alarma i un sistema de control d'accés dactilar, com sistemes de seguretat i una zona d'estacionament a la part de darrere de l'edifici, una de les novetats de la reforma de l'antic escorxador.

 

Per a Olivart, la inauguració amb una jornada de portes obertes de l'Escorxador és un motiu d'il·lusió per a l'Ajuntament d'Almacelles ja que és un projecte que «té l'esperit de d'oferir un espai inclusiu i participatiu als més joves del poble però on també s'hi faran activitats per a persones de totes les edats».

 

Set espais diferents amb rocòdrom, buc d'assaig i sala per a concerts

L'Escorxador té set espais diferents: el punt de trobada, on s'hi ha col·locat taules, cadires i tamborets alts, tres sofàs i una televisió; un buc d'assaig per a grups de música que s'equiparà l'any que ve; una sala de reunions equipada amb una taula, 10 cadires i armaris; una sala audiovisual i de noves tecnologies equipada amb un ordinador, una televisió, una barra de so i altaveus i amb la previsió de millorar-la com a sala per a projectes informàtics i audiovisuals; també hi ha un rocòdrom que alhora servirà de gimnàs i magatzem per a l'entitat Punt de Risc, i una sala polivalent on hi haurà un escenari i un gran projector on s'hi podran fer concerts, conferències, tallers i altres esdeveniments. Aquesta sala compta amb un projector, altaveus i una pantalla de 4×3 metres i connecta amb una porta gran amb el pati de l'edifici. Entre l'immoble i l'edifici, la superfície total de l'Escorxador com a espai jove és de 1.300 metres quadrats.

 

Sòcies d'entre 16 i 35 anys

Poden ser sòcies de l'Escorxador totes les persones d'edats compreses entre els 16 i els 35 anys o complir 16 anys en l'any en curs. Les persones que es facin sòcies tindran dret a vot a l'assemblea, el major òrgan de gestió d'aquest nou espai jove d'Almacelles, i també podran gaudir de bonificacions en relació a les activitats que siguin de pagament i s'organitzin en aquesta nova instal·lació.