Comarques

Almacelles estrena una nova ‘app’ per connectar amb la ciutadania

Marta Romera
  • octubre 11, 2022
  • 2 min read
Almacelles estrena una nova ‘app’ per connectar amb la ciutadania

L’Ajuntament d’Almacelles ha decidit integrar una nova plataforma digital amb l’objectiu de facilitar la comunicació amb la ciutadania i oferir un recurs per a poder proposar iniciatives i publicar esdeveniments per part de tothom. La nova ‘app’ es diu eAgora, una aplicació mòbil gratuïta que esdevé un punt de trobada digital per a dinamitzar la vida al municipi i fomentar la participació ciutadana, amb la finalitat de generar accions reals que ajudin a avançar cap a un model de municipi més participatiu, compromès i sostenible.

‘Almacelles a les teves mans’ és el lema de la campanya informativa que farà el consistori a través de les xarxes socials per informar a les almacellenques i almacellencs de l’activació de l’eAgora, una xarxa social que, en lloc de seguir persones, segueix canals temàtics. A través de punts i insígnies que podran guanyar els usuaris i usuàries, «promou la participació i el diàleg i dona visibilitat alhora que reforça aquelles accions amb un major impacte positiu al municipi i les relaciona directament amb l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible i els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) establerts per les Nacions Unides», explica Vanesa Olivart, alcaldessa d’Almacelles.

«És la primera ‘app’ municipal que fomenta la participació ciutadana i la vincula a l’Agenda 2030, facilitant un espai de diàleg directe entre veïns, veïnes, entitats, comerços, empreses i l’Ajuntament», afegeix la primera edil d’Almacelles.

Calendari cultural i incidències a la via pública

La nova aplicació també facilita la recerca de qualsevol mena d’acte al municipi a través del seu calendari, així com reportar incidències de la via pública i rebre informació directa de l’Ajuntament. En un futur, l”app’ inclourà altres funcionalitats relacionades amb l’administració electrònica i les ‘smartcities’, per a facilitar a tothom la realització de tràmits administratius a través del mòbil i tenir a mà tota la informació del municipi.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *