Almacelles arranja les piscines municipals

L’Ajuntament d’Almacelles ha posat en marxa les obres d’arranjament de les piscines municipals, amb l’objectiu d’evitar la degradació i les filtracions d’aigua pel pas del temps, i oferir un recinte en les millors condicions, de cara a l’inici de la temporada de bany. En concret, la primera fase de les obres servirà per arranjar la piscina mitjana, que té una làmina d’aigua de 347,56 metres quadrats i una profunditat d’1,30 metres. Els treballs van arrencar a principis de maig i es preveu que s’allarguin fins a principis de juny.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Les obres han tingut un import de 138.730,54 euros, IVA inclòs, i han estat subvencionades parcialment per la Diputació de Lleida, amb 126.587 euros provinents del Pla de cooperació municipal per al finançament d’inversions dels ajuntaments i les EMD del territori de Lleida per al període 2022-2023.

 

La Junta de Govern Local va adjudicar el passat mes d’abril l’arranjament de les piscines a una empresa especialitzada del territori, en detectar fuites d’aigua a la piscina a través de petites fissures del vas de formigó o la pèrdua d’aigua pels forats de sobreeixidors. D’aquesta manera, s’ha optat per arranjar les piscines i, a la vegada, assegurar una millor gestió de l’aigua, especialment en períodes de sequera com l’actual.

Noves escales i cadira hidràulica per millorar l’accessibilitat

Igualment, s’aprofitaran els treballs de millora per renovar les escales de la piscina, i també per instal·lar la cadira hidràulica que el consistori va adquirir per la Piscina Municipal, que permetrà millorar-ne l’accessibilitat i que és la proposta que va quedar en segona posició a la primera edició dels Pressupostos Participatius. En una segona fase encara per determinar, el consistori preveu arranjar la piscina gran i deixar el recinte en les millors condicions possibles.