Comarques

Almacelles enceta les Festes de l’Aigua amb la 4a edició de l’Alma Parc Escultòric

L'exhibició compta amb una mostra de 51 obres d'art

Mar Laborda
  • febrer 27, 2023
  • 4 min read
Almacelles enceta les Festes de l’Aigua amb la 4a edició de l’Alma Parc Escultòric

El Parc d’Europa d’Almacelles ha estat l’escenari aquest dissabte, 25 de febrer, de la inauguració de la 4a edició de l’Alma Parc Escultòric, l’exposició d’escultures monumentals que, enguany, comptarà amb la mostra de 51 obres d’art instal·lades en aquest parc i pels carrers i places del poble. 

La inauguració ha disposat de les intervencions de Vanesa Olivart, l’alcaldessa d’Almacelles; Luïsa Noriega; comissaria de l’Alma Parc; Josep Félix Bentz, president del Reial Cercle Artístic de Barcelona; Vito Abba, marxant d’art internacional i Coderch & Malavia, premi Reina Sofia d’escultura.

L’acte també ha disposat de la presència del pubillatge, regidores i regidors de l’Equip de Govern, veïnes i veïns i també artistes d’arreu de l’Estat, entre els quals l’escultor madrileny Javier de Benito, el guanyador de la primera beca convocada pel consistori Programa de Residència Artística Alma Crea, qui també exposa al Parc d’Europa la peça monumental ‘Naixement de Venus’.

 

Segons ha dit l’alcaldessa, Vanesa Olivart, «Almacelles és un museu a l’aire lliure, amb escultures al Parc de l’Aigua i també a les places i carrers; respirem cultura i bellesa en un entorn envoltat de natura amb l’objectiu que l’art sigui accessible a totes les persones, així com per viure en un entorn més amable i ple d’encant».

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

L’escultura de Javier de Benito, ‘Naixement de Venus’, mesura dos metres d’alt i amplada, i ha estat la guanyadora del primer Programa de Residència Artística Alma Crea, «un projecte per a donar suport i formació a les joves promeses d’aquest tipus d’art», ha explicat l’alcaldessa durant la inauguració.

 

A més a més, l’obra de Javier de Benito és una peça única realitzada amb morter, ferro i maó, materials totalment reciclats i sostenibles i «té un estil contemporani i un missatge respectuós, en acord als valors que volem difondre des del Programa de Residència Artística Alma Crea de l’Ajuntament», afirma Olivart.

 

A la tarda, a les 17.00 hores, s’ha dut a terme la inauguració de la mostra d’escultura contemporània al Museu d’Arquitectura i Urbanisme ‘Josep Mas i Dordal’, una exposició que organitza l’Ajuntament en col·laboració amb l’Institut Català de Recerca i Escultura i en la qual es podran visitar les 70 peces que formen part de l’exposició, entre elles, l’escultura ‘El gegant de sal’ dels valencians Joan Coderch i Javier Malavia, que el consistori ha instal·lat just a l’entrada del museu.

L’acte d’aquest dissabte, està inclòs com un dels actes previs de les Festes de l’Aigua 2023, que començaran oficialment el dimecres, 1 de març. Segons Olivart, «l’Alma Parc i el Museu d’Arquitectura ens identifiquen com una vila que fomenta l’art i la cultura i, per això, continuem treballant per crear cultura». 

De fet, ha afegit la primera edil, «el parc el visiten cada any, a més a més de milers de persones vingudes d’arreu, alumnes de col·legis i instituts amb la intenció que les nenes, nens i joves incorporin les diferents formes d’expressió artística en la seva vida quotidiana. I ho poden fer en un espai obert, natural i accessible, ja que l’art ha d’estar a l’abast de tothom per fer la vida de totes i tots més maca, agradable i gentil».

Mar Laborda
Sobre l'Autor

Mar Laborda

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *