Sense Categoria

Alliberada a Lleida una dona que anava a ser venuda per 8.000 euros a una altra proxeneta

LleidaDiari
  • maig 23, 2016
  • 3 min read
Alliberada a Lleida una dona que anava a ser venuda per 8.000 euros a una altra proxeneta

Alliberada a Lleida una dona que anava a ser venuda per 8.000 euros a una altra proxeneta| Redacció – Fotografia: Policia Nacional

 

Agents de la Policia Nacional, en el marc del Pla Policial contra el Tràfic d'Éssers Humans, han alliberat una dona que anava a ser venuda per 8.000 euros a un altre proxeneta després negar-se a exercir la prostitució. La víctima, per la seva oposició a prostituir-se, va ser traslladada des d'Itàlia a França i finalment al nostre país, on el seu explotador pretenia doblegar la seva voluntat. 

La xarxa captava dones a Nigèria amb falses ofertes de treball per portar-les a Europa, on les explotaven sexualment. Finalmente, ha estat desmantellada l'organització d'origen nigerià i s'ha detingut set dels seus membres a Lleida.
 
La investigació va començar quan una dona nigeriana va denunciar que estava sent explotada sexualment per compatriotes seus, membres d'una organització assentada a Lleida i dedicada a la tracta d'éssers humans a casa nostra. Captaven dones a Nigèria amb falses ofertes d'un treball estable i ben remunerat a Europa, aprofitant-se de les condicions de necessitat i vulnerabilitat en què vivien per obligar-les a exercir la prostitució.
 
Iniciats tots els tràmits per vendre a la víctima
La víctima va ser introduïda a Europa per via aèria a través d'Itàlia, des d'on va ser traslladada a França i obligada per una dona, també membre de l'organització, a exercir la prostitució per saldar el deute contret amb els proxenetes en el seu viatge. Un cop a França i a causa de l'oposició de la víctima a exercir la prostitució, l'explotadora va decidir el seu trasllat a Espanya on, sota la coacció d'altres membres de la xarxa, pretenia doblegar la seva voluntat per aconseguir que finalment es prostituís.
 
Les investigacions van portar els agents a esbrinar que, abans d'haver-se produït el seu trasllat a Espanya, el responsable de l'organització estava negociant la venda de la víctima a un altre proxeneta, a la qual sol·licitava 8.000 euros per ella. Els agents van localitzar la jove a l'estació de ferrocarril de Lleida a la seva arribada al nostre país, abans de caure en mans dels seus compradors.
 
De forma paral·lela, es va localitzar i arrestar els màxims responsables del grup, 7 persones d'origen nigerià a les que se'ls imputen els delictes de tràfic d'éssers humans amb fins d'explotació sexual, pertinença a organització criminal, agressió sexual, contra els drets dels ciutadans estrangers i relatius a la prostitució. També es va dur a terme un registre en un immoble situat a la província de Lleida en què van ser intervinguts suports informàtics, telèfons mòbils i diversa documentació bancària que està sent analitzada per experts policials.
 
L'operació ha estat portada a terme per agents de la Brigada Central contra el Tràfic d'Éssers Humans de la Comissaria General d'Estrangeria i Fronteres i de les UCRIF de València, Barcelona i Lleida.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *