Alins porta més de 24 hores sense llum per la caiguda d’una torre elèctrica

El municipi d'Alins, al Pallars Sobirà, fa més de 24 hores que està sense subministrament elèctric ni servei de telèfon per la caiguda d'una torre elèctrica.

 

El president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Carles Isús, ha afirmat que Alins és un municipi «incomunicat» i la situació és «preocupant». Isús ha explicat que la caiguda de la torre es va produir en una zona de molt difícil accés i serà necessari un helicòpter per accedir-hi i reparar-la.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

Segueix nevant a cotes altes i plovent al fons de les valls

Aquest dijous segueix nevant a cotes altes i plovent al fons de les valls, fet que dificulta el vol de l'helicòpter programat per aquest dijous. En cas de no poder-se solucionar ja hi ha la petició feta per desplaçar grups electrògens al municipi. L'estació de Port Ainé també està tancada per manca de llum. L'avaria d'aquest dimecres era més amplia i afectava els municipis de Vall Cardós i Tírvia, però a aquests pobles se'ls va poder restablir el subministrament elèctric durant la nit.

 

Al municipi d'Alins hi viuen unes 300 persones. Els nuclis de població més nombrosos són Alins, Àreu, Araós o Ainet de Besan. Pel que fa a l'Hotel de la Cota 2000 de Port Ainé disposa d'un grup electrogen propi que abasteix el 50% de l'hotel. El que no funciona és l'estació que ha hagut de tancar per manca de llum a causa d'una avaria.

 

També et poden interessar…