Algerri organitza la 1a Marxa BTT ‘Secans de la Noguera’

Imatge de la presentació

Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

 

El diputat Francesc Sabanés ha participat aquest dimarts en la roda de premsa de presentació de la 1a Marxa BTT 'Secans de la Noguera', que se celebrarà el dia 7 d'abril amb sortida i arribada a Algerri, passant pels municipis d'Ivars de Noguera i Os de Balaguer, i sota l'organització del Club Esportiu Gessers d'Algerri.

 

La presentació ha comptat també amb la participació de l'alcalde d'Algerri; Miquel Plensa; i els membres de l'organització, Carles Surroca i Maurizio Sartori. La presentació ha tingut lloc a la sala de premsa de la Diputació de Lleida. Durant la seva intervenció, Sabanés ha recordat que la marxa passa per tres municipis i això fa que es faci valdre el paisatge de què podran gaudir els participants en una primavera que s'ha avançat.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

La cursa comença i acaba a Algerri, passant pels espais naturals dels Secans de la Noguera

Plensa ha recordat que la cursa comença i acaba a Algerri, passant pels espais naturals dels Secans de la Noguera, en una zona que compta amb 4.500 hectàrees d'espais protegits de tres municipis, i ha agraït la implicació de les més de 50 persones que faran de voluntaris en aquesta marxa.

 

Per la seva banda, Surroca ha explicat que es tracta d'una marxa no competitiva pels espais protegits de la Serra Llarga-Secans de la Noguera, que té com a objectiu gaudir del ciclisme i de l'entorn natural i paisatgístic que ofereixen els municipis d'Algerri, Ivars de Noguera i Os de Balaguer. Sartori ha afegit que, amb la marxa llarga, està tenint una bona resposta en les inscripcions perquè és molt exigent i els participants volen conèixer aquest recorregut amb aquest desnivell.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Han dissenyat tres circuits amb distàncies molt diferents

Els organitzadors han dissenyat tres circuits amb distàncies molt diferents, en funció de l'expertesa dels cicloturistes participants. Així, la ruta de 'La Cérvola' compta amb 65 km de recorregut i un desnivell positiu de 1.800 metres i es considera apte per a ciclistes amb una alta qualitat tècnica, ja que transcorre per molts corriols i trialeres, tant de pujada com de baixada.

 

La ruta de 'La Guineu' compta amb 36 km i 800 metres de desnivell positiu; és un recorregut que transcorre per camins i corriols aptes per a ciclistes habituals, i transcorre per alguns corriols, tant de pujada com de baixada. La ruta de 'L'àguila', de 12 km i 160 metres de desnivell positiu, és un recorregut pensat per a ciclistes de totes les edats que vulguin gaudir d'una estona pedalant o iniciar-se al ciclisme. La sortida de les curses es farà de forma conjunta a les 8.30 hores. L'organització ha marcat un topall en el nombre d'inscrits de 250. Per a més informació, cal adreçar-se a: www.clubesportiualgerri.cat/marxa-BTT.html i es poden fer les inscripcions a: www.iter5.cat.