Atenció: Si estàs a Lleida, li passarà això al teu mòbil!

Unes 400.000 persones de la plana de Lleida i del Pirineu, rebran, aquest dimarts 28 de febrer, als seus telèfons mòbils, un missatge de prova per validar el nou sistema que avisarà la població en casos d’emergències. El missatge, que arribarà cap a les 11.00 hores del matí, servirà per a estrenar i testar el sistema d’alertes per emergències a la població (ES-Alert), que s’està implantant per a la seva utilització des del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT).

Aquestes noves alertes, que s’activen en el marc d’una directiva europea en l’àmbit de Protecció Civil, es van presentar la setmana passada després de la reunió de l’alcalde Miquel Pueyo, i la directora general de Protecció Civil, Marta Cassany. Formen part del nou sistema tecnològic per advertir i donar indicacions a la població en casos d’emergències rellevants.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Aquest dimarts la ciutadania només rebrà un missatge de prova que no donarà cap indicació. Només demanarà acceptar que han llegit el seu contingut i, al final, emplenar una enquesta per avaluar el funcionament d’aquest assaig.

Per a rebre les alertes, les persones que tinguin terminals de telefonia mòbil més moderns i actualitzats no cal que facin res. La resta tenen l’opció d’activar-les al seu terminal. La Generalitat ha creat un tutorial per orientar-les en el procés.

Des de l’Ajuntament es donarà a conèixer la nova eina entre els treballadors i treballadores dels diferents serveis i entitats i també es difondrà a través dels diferents canals de comunicació municipal.