Sense Categoria

Alerta sanitària: Troben la presència d’hepatitis A en fruites del bosc congelades

LleidaDiari
  • agost 31, 2022
  • 2 min read
Alerta sanitària: Troben la presència d’hepatitis A en fruites del bosc congelades

L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària (AESAN), a través de la Xarxa d'Alerta Alimentària (RASFF), ha estat informada d'una alerta per la presència de Virus de l'Hepatitis A als congelats Fruitberry Mix de la marca ARDO en envasos d'1 i 2,5 kg procedents de Bèlgica, a la venda a supermercats d'Andalusia, Balears, Catalunya, Castella i Lleó, Múrcia, Comunitat Valenciana i País Basc.

Imatge de fruites del bosc

Alerten de la presència d'hepatitis A en fruites del bosc congelades | Pixabay

 

Les dades dels productes implicats 

Nom del producte: FRUITBERRY MIX.

Nom de marca: ARDO.

Aspecte del producte: Bossa de plàstic.

Temperatura: Congelat.

Presentació 1 kg: lot: 586 22130 (consum preferent 10-11-2024) i lot: 586 22131 (consum preferent 11-11-2024).

Presentació 2,5 kg: lot: 586 22131 (consum preferent 31-05-2024).

 

No hi ha constància a Espanya de casos notificats

Amb la informació disponible no hi ha constància a Espanya de casos notificats associats a aquesta alerta. Però si s'haguessin consumit aquests lots, OCU aconsella estar atents a símptomes suggestius d'hepatitis aguda, com ara febre, icterícia (coloració groguenca de pell i mucoses), pèrdua de gana, cansament, orina fosca i excrements blanquinoses que podrien aparèixer en un de temps entre dues i set setmanes (amb una mitjana de quatre setmanes). L'hepatitis A es transmet principalment per via or-fecal. En gairebé tots els casos es cura completament i sense seqüeles.

 

Aquesta informació ha estat elaborada per un equip de professionals sanitaris, nutricionistes, tecnòlegs dels aliments, estadístics, editors i dissenyadors d'OCU que, en col·laboració amb laboratoris independents, analitzen des del 1975 els principals productes i serveis de salut i alimentació. El seu treball se sustenta en l'evidència científica, la qualitat, l'eficiència i la sostenibilitat, però sobretot en la independència que li proporcionen els més de 200.000 socis actius.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *