Sense Categoria

Alerten d’una suposada intoxicació alimentaria de temporers allotjats al Lleida

LleidaDiari
  • setembre 10, 2022
  • 3 min read
Alerten d’una suposada intoxicació alimentaria de temporers allotjats al Lleida

La CUP i la plataforma Fruita amb Justícia Social han demanat explicacions a la Paeria per una suposada intoxicació alimentària que haurien patit una quarantena de temporers allotjats al pavelló de Fira de Lleida.

 

Segons ha avançat aquest divendres 'La Mañana', els fets haurien tingut lloc al juliol i ara lamenten que des de l'Ajuntament s'hagi «amagat» aquesta informació, ja que la setmana passada es va fer un balanç del dispositiu i es va assegurar que la campanya havia estat «tranquil·la i sense incidències». La intoxicació hauria afectat prop d'un 50% de les persones que hi havia allotjades al pavelló el dia dels fets.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

La plataforma i la CUP consideren que una intoxicació alimentària d'aquesta magnitud no es pot considerar en cap cas com una «incidència no destacable». Per això, denuncien que la Paeria ha volgut «ocultar i minimitzar els fets» qualificant-los «d'indisposicions estomacals». Per contra, des de la plataforma assenyalen que els temporers van tenir afectacions a la salut i se'ls va haver d'administrar suero oral.

Imatge del pavelló dels temporers a Lleida

Alerten d'una suposada intoxicació alimentaria de temporers allotjats al Lleida | LleidaDiari.cat

 

Volen saber el número exacte d'afectats

Des de la plataforma volen saber el número exacte d'afectats per saber l'abast real d'aquesta suposada intoxicació i per això han adreçat un escrit a la Paeria. Se sol·licita saber quines van ser les actuacions del consistori i si es va informar els usuaris de la possibilitat de reclamar compensacions pel dany causat.

 

Així mateix, també han traslladat a la Síndica de Greuges de Lleida els fets per tal que obri una investigació independent i arribi fins al fons de la qüestió. Des de la plataforma, s'apunta que tot i que el càtering era responsabilitat de l'empresa que gestionava el pavelló, els fets van tenir lloc en un servei municipal i per això consideren que el consistori en seria el darrer responsable.

 

A més a més, des de la plataforma lamenten que mentre hauria passat tot això, la regidora de les Persones responsable d'aquest dispositiu, Mariama Sall, estava absent. Des de la plataforma consideren que aquests fets són una demostració del «nefast model d'acollida» impulsat per la Paeria i per això, exigeixen responsabilitats polítiques i que se cessi a la regidora Sall.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *