Sense Categoria

Alerta màxima el cap de setmana: Temperatures de 40ºC i risc d’incendi molt elevat

LleidaDiari
  • agost 12, 2022
  • 3 min read
Alerta màxima el cap de setmana: Temperatures de 40ºC i risc d’incendi molt elevat

A les portes del cap de setmana, aquest divendres està marcat per un ascens notable de la temperatura, amb l'alerta màxima per risc d'incendi ja activada a 44 municipis. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), en molts punts del prelitoral central i nord rondaran els 38 ºC i a la depressió Central diversos registres de temperatura es mouran entorn dels 40 ºC. Des de la mitjanit passada el Pla Alfa està activat al nivell 3, el màxim del pla operatiu, per extrem perill d'incendi forestal al sud de Lleida i a l'interior de Tarragona i a les Terres de l'Ebre. L'alerta afecta 44 municipis de 6 comarques: Garrigues (6 municipis), Segrià (6) Noguera (9), Priorat (14), Ribera d'Ebre (5) i Terra Alta (4).

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

També s'han tancat els accessos al Parc Natural de la Serra de Montsant.

 

D'acord amb la previsió del Meteocat, dissabte la temperatura mínima pujarà lleugerament, si bé localment l'ascens serà moderat. La temperatura màxima serà lleugerament més baixa a la meitat est. A la resta del país serà similar o lleugerament més alta. A punts de Ponent i de la vall de l'Ebre s'arribarà als 40 ºC de temperatura màxima.

 

Es demana a la ciutadania extremar les precaucions en aquest episodi de perill extrem d'incendi, que previsiblement pot arribar al seu punt crític dissabte i allargar-se fins diumenge. És un episodi motivat per un increment de la temperatura i un descens de les humitats relatives especialment greu en aquestes zones.

 

El nivell 3 del Pla Alfa implica que no es pot fer cap activitat amb risc d'incendi forestal i queden aturats els treballs als boscos i la caça en els municipis afectats. S'han suspès a les comarques de ponent, Tarragona i Ebre, 863 autoritzacions que havien estat concedides per aquest divendres.

 

El cos d'Agents Rurals recorda que el 90% dels incendis forestals són conseqüència de l’activitat humana, sigui per imprudències, accidents o inclús per intencionalitat. I demana tenir present que està totalment prohibit fer foc de qualsevol mena, en zones forestals i el seu entorn, així com llençar burilles des del vehicle.

 

Protecció Civil de la Generalitat ha posat en fase de Prealerta el Pla d'emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT i fa una crida a la ciutadania perquè extremi les precaucions per no incrementar el risc d'incendi forestal davant l'avís de calor i l'increment de risc d'incendi especialment aquest divendres i dissabte.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *