Categories: Societat

Experts alerten del perill d’aquesta cadireta infantil

Recentment, s’ha emès una alerta sobre un model específic de cadireta de cotxe per a infants, la Peg Perego Viaggio Twist, després d’una sèrie d’anàlisis de seguretat. Tot i estar homologada, aquesta cadireta presenta grans problemes de seguretat en cas d’accident, posant en risc la integritat dels infants que la utilitzen.

NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

La Peg Perego Viaggio Twist és una cadireta dissenyada per a infants d’entre 61 i 105 centímetres d’alçada, equivalents a una edat d’aproximadament 1 a 4 anys. S’instal·la sobre una base, coneguda com a base Twist, en dos sentits: a contramarxa o en direcció al trànsit, segons l’alçada de l’infant. Cal destacar que aquesta cadireta només és utilitzable amb aquesta base específica, i no és possible fer-la servir amb cap altra configuració.

Els tests de col·lisió realitzats per diverses associacions han revelat una greu deficiència en la seguretat d’aquest model. En simulacions de xocs frontals a uns 64 km/h, més estrictes que les exigides per la normativa R129, la peça que sosté la base de la cadireta es trenca, provocant que el seient es desprengui de la base i es projecti cap endavant i cap amunt. Aquest problema es presenta tant en instal·lacions a contramarxa com en direcció al trànsit.

Les organitzacions involucrades en l’estudi han informat la central de Peg Perego, a Itàlia, sobre aquest problema. La companyia ha assegurat que investigarà a fons aquesta qüestió i ha interromput la producció d’aquest model. Tot i això, insisteixen que la cadireta supera les proves d’homologació segons la Norma R129. No obstant això, les proves internacionals són més exigents i han posat de manifest que aquest model no pot assegurar la seguretat dels infants durant el viatge.

El nombre actual d’unitats venudes al mercat d’aquest model és limitat, però és crucial que tots els propietaris d’aquesta cadireta prenguin accions immediates. Si has adquirit recentment una d’aquestes unitats, és recomanable deixar d’utilitzar-la immediatament i posar-te en contacte amb el fabricant.

Helena Rius

Recent Posts

Caragols Almacelles renova com a col·laborador oficial i proveïdor de la Fecoll

Caragols Almacelles, una empresa especialitzada en la cria, distribució i venda de caragols, ha renovat…

11 minuts ago

Ramaders es manifesten al Pallars per demanar millores després de la presència d’ossos al Pirineu

La «presència inusual» d'ossos a pocs metres dels pobles a la vall Ferrera, ha fet…

23 minuts ago

Enxampat un home després de robar en una casa i llançar un home gran pel balcó a Catalunya

La Guàrdia Urbana de Figueres ha detingut un home que havia entrat a robar en…

57 minuts ago

Viatges en tren per Espanya? Arriben unes ofertes que no et pots perdre!

Renfe llança aquest dilluns 20 de maig una campanya de Superpreus per viatjar al juny…

1 hora ago

Heu vist la nova icona de WhatsApp? T’expliquem què significa!

WhatsApp, la plataforma de missatgeria, ha introduït un nou indicador destinat a informar els usuaris…

1 hora ago

Tràgic: Un avi mata els seus dos nets a Espanya

Un tràgic succés ha ocorregut a la localitat de Huétor Tájar, a Granada, on un…

2 hores ago