Categories: Societat

Experts alerten del perill d’aquesta cadireta infantil

Recentment, s’ha emès una alerta sobre un model específic de cadireta de cotxe per a infants, la Peg Perego Viaggio Twist, després d’una sèrie d’anàlisis de seguretat. Tot i estar homologada, aquesta cadireta presenta grans problemes de seguretat en cas d’accident, posant en risc la integritat dels infants que la utilitzen.

NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

La Peg Perego Viaggio Twist és una cadireta dissenyada per a infants d’entre 61 i 105 centímetres d’alçada, equivalents a una edat d’aproximadament 1 a 4 anys. S’instal·la sobre una base, coneguda com a base Twist, en dos sentits: a contramarxa o en direcció al trànsit, segons l’alçada de l’infant. Cal destacar que aquesta cadireta només és utilitzable amb aquesta base específica, i no és possible fer-la servir amb cap altra configuració.

Els tests de col·lisió realitzats per diverses associacions han revelat una greu deficiència en la seguretat d’aquest model. En simulacions de xocs frontals a uns 64 km/h, més estrictes que les exigides per la normativa R129, la peça que sosté la base de la cadireta es trenca, provocant que el seient es desprengui de la base i es projecti cap endavant i cap amunt. Aquest problema es presenta tant en instal·lacions a contramarxa com en direcció al trànsit.

Les organitzacions involucrades en l’estudi han informat la central de Peg Perego, a Itàlia, sobre aquest problema. La companyia ha assegurat que investigarà a fons aquesta qüestió i ha interromput la producció d’aquest model. Tot i això, insisteixen que la cadireta supera les proves d’homologació segons la Norma R129. No obstant això, les proves internacionals són més exigents i han posat de manifest que aquest model no pot assegurar la seguretat dels infants durant el viatge.

El nombre actual d’unitats venudes al mercat d’aquest model és limitat, però és crucial que tots els propietaris d’aquesta cadireta prenguin accions immediates. Si has adquirit recentment una d’aquestes unitats, és recomanable deixar d’utilitzar-la immediatament i posar-te en contacte amb el fabricant.

Helena Rius

Recent Posts

Detinguts els responsables d’una empresa lleidatana relacionats amb l’estafa de milers d’euros a diverses persones

Els Mossos d'Esquadra van detenir dijous a Lleida dos homes, de 34 i 39 anys,…

11 hores ago

Un mort i tres ferits en el muntatge del mirador de Durro

Els Mossos d'Esquadra amb personal de l'empresa que estava fent el muntatge del mirador de…

12 hores ago

Última hora: Accident mortal en una sortida de via al Pla d’Urgell

El Servei Català de Trànsit informa que aquest migdia s’ha registrat un sinistre viari mortal…

3 dies ago

Alarmant: Brot de gastroenteritis afecta 29 infants i monitors en uns campaments a Catalunya

L'Agència de Salut Pública investiga un brot de gastroenteritis que ha afectat 27 infants i…

3 dies ago

Eurecat Lleida impulsa la innovació alimentària amb neurociència, realitat virtual i IA

El centre tecnològic Eurecat Lleida ha participat en el projecte CONOCE, una iniciativa que aposta…

3 dies ago

La Paeria de Lleida reforça el manteniment de jardineria

La comissió informativa de Gestió de la Ciutat ha donat llum verda a dues importants…

3 dies ago