VÍDEO: Alerten d’allaus al Pirineu per plaques de vent i neu

L’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya ha emès una alerta crítica davant del perill imminent de plaques de vent a les zones muntanyoses de Catalunya. Segons el recent comunicat de les autoritats pertinents, es destaca la presència de plaques de vent sensibles que poden trencar-se amb facilitat, posant en risc aquells que es desplacin per les regions afectades.

Les últimes 24 hores han vist diverses allaus de plaques de vent, tant accidentals com naturals, en diferents orientacions, amb especial atenció a les zones nord i est de totes les cotes. El focus més gran d’atenció recau en els nivells febles associats tant a la darrera nevada com als episodis anteriors, amb plaques que poden arribar a una mida amb prou capacitat per enterrar una persona.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Experts insten a la comunitat muntanyenca a consultar l’estat del perill d’allaus abans de sortir, atès que el pas per aquestes zones febles pot desencadenar allaus perilloses. A més, la neu recentment caiguda en un episodi generalment poc intens podria ocultar les plaques de vent, complicant-ne la detecció i augmentant la inestabilitat del mantell.

Malgrat que es preveu que les allaus per neu recent no superin una gran mida, els perills persistents i la combinació de factors poden posar en risc la seguretat dels qui es desplacen per aquestes àrees. S’insisteix en la necessitat de prendre precaucions i estar plenament informats abans de qualsevol aventura a la muntanya. L’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya adverteix mantenir-se al corrent dels canvis en les condicions meteorològiques i de perill.

text 2-3 paràgrafs