Confirmat: ‘Alcarràs’, seleccionada per representar Espanya als Oscar

L'Acadèmia de Cinema espanyola ha seleccionat 'Alcarràs', de Carla Simón, per representar Espanya a la 95a edició dels Oscar. La pel·lícula s'ha imposat a la coproducció catalana 'As Bestas', de Rodrigo Sorogoyen, i 'Cinco Lobitos', d'Alauda Ruiz de Azúa, que també estaven preseleccionades. 'Alcarràs', distingida amb l'Os d'Or al Festival de Berlín, ha estat preseleccionada recentment per la 35a edició dels Premis del Cinema Europeu i fa un mes va fer el salt a les plataformes audiovisuals.

 

La pel·lícula de Carla Simón es pot veure a Prime Video, Filmin, iTunes, Movistar Plus+, Vodafone, Orange, Google Play i Rakuten. La 95a edició dels Oscar se celebraran el 12 de març del 2023 a Los Angeles.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

L'actriu Carmen Maura ha estat l'encarregada de donar a conèixer el títol que representarà Espanya als guardons i ha estat acompanyada pel president de l'Acadèmia, Fernando Méndez-Leite, i la notaria Eva Fernández Medina.

Imatge de la pel·lícula 'Alcarràs'

'Alcarràs', de Carla Simón, seleccionada per representar Espanya als Oscar | LleidaDiari.cat

 

La història de l'última collita de fruita d'una família a una finca d'Alcarràs

El film narra la història de l'última collita de fruita d'una família a una finca d'Alcarràs (Segrià) abans que els propietaris hi instal·lin plaques solars. Després d''Estiu 1993' la cineasta torna a gravitar les relacions familiars, tot incorporant-hi el xoc entre diverses generacions que viuen juntes. Al seu entendre, la família és el motor de conflictes i de «moments molt bonics» i reconeix que tenia ganes d'expressar «com l'energia i les emocions d'una família es mouen com un tot».

 

L'Acadèmia de Hollywood desvetllarà el 21 de desembre la 'shortlist'

L'Acadèmia de Hollywood desvetllarà el 21 de desembre la 'shortlist' dels Oscar i se sabrà si la pel·lícula continua la seva cursa per aconseguir l'estatueta a la millor pel·lícula internacional a la cerimònia que se celebrarà el 12 de març del 2023.

 

El film narra la història de l'última collita de fruita d'una família a una finca d'Alcarràs (Segrià) abans que els propietaris hi instal·lin plaques solars. Després d''Estiu 1993' la cineasta torna a gravitar les relacions familiars, tot incorporant-hi el xoc entre diverses generacions que viuen juntes. Al seu entendre, la família és el motor de conflictes i de «moments molt bonics» i reconeix que tenia ganes d'expressar «com l'energia i les emocions d'una família es mouen com un tot”.

 

Carla Simón

Després de l'anunci, Simón ha destacat, en una trobada per streaming, que més enllà de la pel·lícula en si, arriben a la cursa dels Oscar després d'aconseguir l'Os d'Or i que el film hagi tingut molt recorregut internacional. «Estem molt ben acompanyats», ha afirmat.

 

També ha apuntat que quan es presenta una pel·lícula a un país sempre és una incògnita. «La meva experiència a Europa és que la gent ha connectat igual que aquí i el tema de l'agricultura en crisi està passant en molts països». Ha confessat que no se sap com connectaran els nord-americans fins que ho vegem allà a Nova York. «Tinc molta esperança perquè més enllà de l'agricultura, el tema principal és la família i tots en tenim una», ha afegit.

 

Per la seva part, Tono Folguera, productor de Lastor Media, indica que 'Alcarràs' té tots els ingredients per somiar en arribar primer a la 'shortlist'. Folguera ha apuntat que el film arriba en un moment important a Catalunya perquè 'Alcarràs' servirà d'empenta per dues coses que estan «en perill»: la producció de pel·lícules en català i la producció de cinema compromès i independent.